Coca-Cola podria treure al mercat una beguda amb un derivat del cànnabis

Contindria cannabidiol, un component no psicoactiu de la marihuana
Coca-Cola podria treure al mercat una beguda amb un derivat del cànnabis

Coca-Cola podria treure al mercat una beguda amb un derivat del cànnabis

Contindria cannabidiol, un component no psicoactiu de la marihuana
Xavier Duran Actualitzat
Coca-Cola vol treure un producte amb cànnabis (Pixabay)

Coca-Cola vol treure un producte amb cànnabis (Pixabay)

Coca-Cola està interessada a treure al mercat una beguda amb un dels components del cànnabis, segons ha reconegut l'empresa aquest dilluns. Era la resposta a la notícia publicada pel mitjà canadenc de notícies financeres BNN Bloomberg.  

Segons aquest mitjà, la primera empresa de begudes del món mantindria converses amb Aurora Cannabis Inc, productor i distribuïdor, també canadenc, de marihuana. Ni Coca-Cola ni Aurora Cannabis van admetre que tenien converses entre elles, però totes dues van confirmar que estaven interessades en el mercat de les begudes amb components de la marihuana.

El Canadà legalitzarà, a partir del 17 d'octubre, l'ús recreatiu de la marihuana. Serà la primera gran economia a fer-ho. Als Estats Units hi ha diversos estats que ho han fet, però el seu consum no està permès sota la llei federal.

El component que contindrien les begudes seria el cannabidiol, que no té efectes psicoactius. Això la diferenciaria de productes ja existents com la cervesa Lagunitas, de Heineken, que ha llançat Hi-Fi Hops, un producte aromatitzat amb cannabidiol però també amb tetrahidrocannabinol, el principal responsable dels efectes psicoactius de la marihuana o cànnabis.

Així, el nou producte de Coca-Cola no tindria efectes euforitzants, però, segons l'article de BNN Bloomberg, serviria per reduir dolors, inflamacions i rampes. De moment, l'efecte que ha tingut el rumor és una pujada del 17% en les accions d'Aurora Cannabis Inc.

I era lògic, perquè els derivats del cànnabis es presenten com un mercat molt atractiu. Segons la web de New Cannabis Ventures, els indicadors del mercat mundial del cànnabis han pujat molt els dos darrers anys, tot i que encara estan lluny dels nivells del 2013.

Les previsions indiquen que les vendes en el mercat legal dels Estats Units es podrien gairebé triplicar l'any 2020 i passar dels 5.400 milions de dòlars que representaven el 2015 a 16.000 milions de dòlars aquell any. Moltes empreses es preparen per aquest mercat. Així, Constellation, fabricant de la cervesa Corona, invertirà 4.000 milions de dòlars per augmentar la seva participació en la companyia de cànnabis Canopy Growth.

Primer va ser la coca

Curiosament, quan es va crear, la Coca-Cola contenia extractes de fulles de coca. Quan el farmacèutic d'Atlanta John Pemberton la va inventar el 1886, es va inspirar en un vi de coca francès. Però en aquell temps les begudes que contenien extracte de fulles de coca eren molt populars a Europa i s'anunciaven com a posseïdores de diversos beneficis per a la salut. Va ser a principis del segle XX, quan es va acabar la permissivitat. Coca-Cola també va eliminar, progressivament, la coca de la seva fórmula.

 

TEMES:
Cànnabis Marihuana