Planta embotelladora de Coca-Cola
Coca-Cola haurà de pagar 3.300 milions de dòlars a la hisenda nord-americana
Atlanta

Coca-cola haurà de pagar 3.300 milions de dòlars a la hisenda nord-americana

La multinacional ha anunciat que recorrerà la decisió perquè considera que no ha de tributar als EUA pels ingressos que provenen de l'estranger

RedaccióActualitzat

El Servei de Recaptació d'Impostos dels Estats Units reclama a la multinacional Coca-Cola 3.300 milions de dòlars de tributs no pagats entre els anys 2007 i 2009. L'empresa també haurà de pagar els interessos corresponents a la quantitat que va deixar de pagar.

La hisenda nord-americana, però, no ha castigat Coca-cola amb una sanció addicional per no haver pagat aquests impostos.

La companyia multinacional de refrescos, amb seu a Atlanta, assegura que la reclamació no té base i que utilitzarà totes les vies administratives i judicials per resoldre aquesta qüestió.

Les discrepàncies entre el Servei de Recaptació d'Impostos i Coca-cola tenen el seu origen en la quantitat d'ingressos de obté la companyia provinents de l'estranger i que són gravables als Estats Units. Es tracta, concretament, de les llicències que permeten als afiliats de Coca-Cola vendre els seus productes a l'estranger i dels beneficis que la companyia obté d'aquesta manera.

Aquest no és un cas aïllat. Altres grans empreses nord-americanes, com Amazon o Microsoft, han tingut o tenen disputes amb la hisenda nord-americana sobre com han de tributar els ingressos que provenen de l'estranger.

Anar al contingut