Els bombers també han cobert amb mantes resistents al foc l'històric cartell d'entrada al parc natural (Sequoia and Kings Canyon National …
Els bombers també han cobert amb mantes resistents al foc l'històric cartell d'entrada al parc natural (Sequoia and Kings Canyon National Park Service)
Estats Units

Cobreixen amb mantes sequoies mil·lenàries a Califòrnia per protegir-les dels incendis

"General Sherman", la sequoia més alta i antiga del parc natural, l'han protegit amb mantes resistents al foc

Redacció Actualitzat
TEMA:
Incendis

La virulència de les flames de l'incendi que crema des de fa una setmana prop del famós Sequoia National Park de Califòrnia ha obligat els bombers a improvisar mesures per protegir els històrics i gegantins arbres.

Com a mesura d'urgència embolcallen amb mantes tèrmiques els peus de les sequoies mes antigues i valuoses, com la coneguda "General Sherman", de 83 metres d'alçada i 2.500 anys d'antiguitat. És considerada l'arbre més gran del planeta (té pràcticament l'alçada de l'estàtua de la Llibertat) i ara llueix, com moltes de les més de 2.000 sequoies que hi ha al parc natural, una protecció feta de tela d'alumini.

Els bombers també han cobert amb mantes resistents al foc l'històric cartell d'entrada al parc natural, situat a mig camí entre Los Ángeles i San Francisco, a Califòrnia.

Les autoritats temen que el foc pugui arribar al bosc de les sequoies gegants en qüestió d'hores. Els incendis de Colony i Paradise avancen descontrolats, tot i que hi ha més de 350 bombers, helicòpters i hidroavions treballant per apagar-los.

 

 

El foc va començar el 10 de setembre, possiblement causat per la caiguda d'un llamp, i ha avançat ràpidament ajudat pels forts vents i per un sotabosc molt sec.

El Sequoia National Park està tancat i, com a mesura de precaució, se n'han evacuat els 115 treballadors i les 2.400 persones que viuen al voltant.

El Sequoia National Park està tancat i s'han evacuat tots els residents de la zona per l'amenaça del foc (Reuters/Fred Greaves)
El Sequoia National Park està tancat i s'han evacuat tots els residents de la zona per l'amenaça del foc (Reuters/Fred Greaves)

Joe Biden, que ha fet de la lluita contra el canvi climàtic global una de les prioritats de la seva administració, ha convocat una reunió virtual dels líders de les principals economies del planeta per impulsar noves polítiques davant l'emergència climàtica.

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica Incendis Estats Units
Anar al contingut