El director del CNI, aquest dimecres a la tarda, acompanyat per Ana Pastor al Congrés (EFE)
El director del CNI, aquest dimecres a la tarda, acompanyat per Ana Pastor al Congrés (EFE)
Madrid

El CNI no va investigar els comptes de Joan Carles perquè cap govern ho va demanar

Així ho va reconèixer al Congrés el director del CNI, que admet que va identificar la veu de Corinna parlant del patrimoni del rei emèrit

RedaccióActualitzat

El director del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán, dona per autèntica la veu de Corinna en les gravacions en què parla dels comptes del rei emèrit Joan Carles de Borbó a l'estranger. En una compareixença aquest dimecres a la comissió de secrets oficials al Congrés, Sanz Roldán va assegurar que el CNI no ha investigat mai les activitats econòmiques de Joan Carles perquè cap govern ho ha sol·licitat.

Davant dels grups parlamentaris, el director del CNI va admetre que tenia còpia de les cintes de Corinna zu Sayn-Wittgenstein, que va ser amant del rei Joan Carles I. I també en va reconèixer l'autenticitat. En aquestes gravacions es pot deduir que l'excap d'Estat té comptes a Suïssa i que utilitzava Corinna com a testaferro.

Sobre les informacions relacionades amb els negocis a l'estranger de Joan Carles, Sanz Roldán ha explicat que el CNI no coneix el seu patrimoni. Cap govern ho ha demanat ni aquesta és la funció del Centre Nacional d'Intel·ligència, segons el seu director.

 

 

Després de la reunió de la comissió, Units Podem ha dit que ha sortit amb més dubtes i que reclamaran una comissió d'investigació específica sobre les activitats econòmiques del rei Joan Carles. PP, PSOE i Ciutadans no estarien disposats a donar-hi suport.

Avui és el torn de l'excomissari Villarejo

L'endemà de la compareixença al Congrés del responsable del CNI, el comissari jubilat, i ara empresonat, José Manuel Villarejo està citat a declarar davant el jutge de l'Audiència Nacional Diego Egea, que ha obert una peça per investigar les gravacions de la conversa entre l'excomissari i Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

Aquest dijous, el magistrat li preguntarà previsiblement sobre la declaració que va fer fa dues setmanes el comissari Enrique García Castaño. A aquest comissari el van detenir, juntament amb l'inspector de policia Antonio Bonilla, en el marc del cas pel qual Villarejo està empresonat. Un afer que hauria consistit en la filtració de documentació i dades secretes sobre persones que estaven sent investigades per José Manuel Villarejo.

ARXIVAT A:
Corrupció
Anar al contingut