Bonaventura Clotet
Bonaventura Clotet
Barcelona

Clotet assegura que la sida es podria curar d'aquí a 10 anys

RedaccióActualitzat

D'aquí a 10 anys la sida es podria arribar a controlar sense necessitat de tractament o fins i tot curar. Ho ha dit el doctor Bonaventura Clotet en declaracions a "El suplement" de Catalunya Ràdio.

Clotet fa aquesta afirmació pels avenços en investigacions que actualment estan donant bons resultats. Parla sobretot de les investigacions per trobar una vacuna terapèutica o les encaminades a eliminar els reservoris o amagatalls del VIH.

En el dia mundial d'aquesta malaltia, Clotet explica que, encara que ha evolucionat molt, la sida continua sent un estigma, i ho atribueix al gran desconeixement per part de la població. 

"La sida segueix discriminant, sobretot per desconeixement, perquè la gent continua pensant que això és només una cosa d'homes que tenen sexe amb homes i de drogaddictes. I no saben que el perfil mundial de la persona infectada és una dona de color que viu a l'Àfrica subsahariana."

 

Notícia relacionada: Alta efectivitat de la pastilla per prevenir la infecció amb el virus de la sida

 

Per Clotet, cal que els estats inverteixin en la prevenció. Per una banda, que els infectats rebin el tractament més adequat i, per l'altra, cal garantir l'accés a la PrEP, la pastilla preventiva, entre els col·lectius de risc. Això permetria reduir més d'un 90% de les infeccions.

"Si s'infecta una persona molt promíscua, amb moltes relacions, tots els seus contactes propers, en els dies següents dies a la infecció, aniran escampant i disseminant el virus. Per tant, si tu has evitat aquella infecció, estàs evitant un creixement important dels nous casos."

L'actual cap de la unitat de malalties infeccioses de l'Hospital Germans Tries i Pujol de Badalona assegura que els tractaments preventius serien menys costosos per a la sanitat que els actuals, que estan destinats a controlar la malaltia entre les persones ja contagiades. 

ARXIVAT A:
Sida
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut