Madrid

Clos prioritza el restabliment del servei a l'aplicació de sancions als responsables de l'apagada

El Ministeri d'Indústria ha obert un expedient informatiu per aclarir les causes de l'apagada. El ministre Joan Clos, que ha volgut desvincular aquest gran incident del dèficit de les inversions en infraestructures, s'ha compromès a treballar amb contundència per garantir els drets dels usuaris. De fet, el ministre considera prioritari que es restitueixi el servei, abans de parlar de sancions a les empreses responsables. Per explicar les mesures que el govern ha adoptat per pal·liar les repercussions de l'apagada, Clos compareixerà a petició pròpia al Congrés.

Actualitzat

"La nostra prioritat no és conèixer les sancions", ha explicat Joan Clos ministre d'Indústria i Turisme, que ha promès, tot i això, una investigació exhaustiva per indagar les causes de l'accident i ha assegurat "contundència" en les possibles sancions. De tota manera, considera que abans cal que es restableixi el servei.

Clos també ha afirmat que és "obvi" que hi ha preocupació entre els usuaris i ha admès que no està "satisfet" de la "situació de les infraestructures" elèctriques, un problema que, ha dit, "no és d'avui". A més, el ministre ha anunciat que ha sol·licitat comparèixer al Congrés dels Diputats per explicar als grups parlamentaris com ha afrontat el govern la crisi provocada per l'apagada.

El ministre Clos també ha explicat que els afectats poden acudir a la pàgina del Ministeri per informar-se de les possibles reclamacions, ja que els seus drets han canviat en els últims mesos "amb més dotacions d'indemnitzacions i amb una retallada de les hores a partir de les quals es pot reclamar", que és de cinc.

Anar al contingut