George Clooney
George Clooney
Londres

Clooney crida a boicotejar el sultà de Brunei per la pena de mort als homosexuals

L'actor demana fer boicot a la cadena d'hotels propietat del sultà en protesta per la llei que inclou la pena de mort per al col·lectiu homosexual

RedaccióActualitzat

L'actor George Clooney està indignat amb el nou Codi Penal que s'implantarà al sultanat de Brunei i que dicta pena de mort per lapidació com a càstig per als homosexuals, els adúlters o els violadors.

Actualment, l'homosexualitat es castiga a Brunei amb fins a deu anys de presó, però el canvi a la llei preveu la pena de mort per lapidació o bé per fustigació. Aquests canvis s'aprovaran, en principi, aquest dimecres, 3 d'abril.

L'actor nord-americà pensa que el món no es pot quedar de braços plegat davant aquesta cruel llei anti-LGTB. Ell està decidit a passar a l'acció i proposa atacar l'economia del país i no dubta a desitjar "que s'enfonsin". Clooney demanar fer boicot a la cadena d'hotels de luxe Dorchester Collection, propietat del sultà de Brunei, Hassanal Bolkiah.

En una columna d'opinió a la revista "Deadline", George Clooney demana boicotejar els interessos econòmics del sultanat des d'aquest mateix dimecres:

"Siguem clars, cada vegada que ens allotgem, ens reunim o dinem a qualsevol dels nou hotels estem donant diners directament als homes que volen lapidar i matar a cops de fuet els seus ciutadans només pel fet de ser gais o estar acusats d'adulteri".

"Aquest 3 d'abril, la nació de Brunei començarà a lapidar i fuetejar fins a la mort qualsevol persona que sigui homosexual. Que s'enfonsin! En l'ofensiva de les idees autoritàries que es viu a tot el món, aquesta de Brunei és única".

Clooney inclou al peu de la seva columna un llistat amb els detalls dels nou hotels propietat del sultà de Brunei. Uns establiments hotelers de gran luxe, els Dorchester Collection, que Hassanal Bolkiah, de 72 any, té repartits per tot el món. Són The Dorchester i 45 Park Lane que són a Londres, Coworth Park, a Ascot, el Beverly Hills i el Bel-Air de Los Angeles, Le Meurice i el Plaza Athénée de París, The Eden de Roma, i el Principe di Savoia de Milà.

L'hotel Coworth Park de la cadena Dorchester Collection, propietat del sultà de Brunei


Els Dorchester Collection són hotels de gran luxe, amb preus que superen els 800 euros per nit, i que no estan a l'abast de totes les butxaques.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+
Anar al contingut