Clinton i els Obama a Trump: ni malalties mentals ni videojocs, són les armes
Trump va fer un discurs a la nació després de les matances a El Paso i Dayton (REUTERS)

Clinton i els Obama a Trump: ni malalties mentals ni videojocs, són les armes

Després dels tirotejos d'El Paso i Dayton, Trump va afirmar que "les malalties mentals i l'odi disparen els gallets, no les armes" i que internet i els videojocs radicalitzen els joves

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, va comparèixer aquest dilluns per condemnar per primer vegada el "racisme, el fanatisme i el supremacisme blanc". Va ser la resposta de Trump a les matances d'El Paso i Dayton, però també a les crítiques rebudes des de la premsa i els sectors demòcrates nord-americans, que l'acusen de racista i d'avivar el racisme.

La condescendència de Trump amb el supremacisme blanc és, per alguns, el desencadenant d'atacs com els d'aquest cap de setmana, que han reobert el debat sobre el control d'armes als Estats Units.

Trump afirmava en els seu discurs davant de la nació que "les malalties mentals i l'odi disparen els gallets, no les armes". I culpabilitzava internet i els videojocs de radicalitzar els joves.

Representants demòcrates han rebutjat frontalment aquestes hipòtesis i, fins i tot, s'ha viralitzat la sàtira sobre Trump que va fer la cantant Barbara Streisand al mateix Madison Square Garden.

Hillary Clinton ha respost a Trump: "La diferència són les armes"


La causa són les armes, no la salut mental

Hillary Clinton, exsecretària d'Estat nord-americana i excandidata demòcrata per ocupar la Casa Blanca, nega que les malalties mentals i els videojocs provoquin aquestes massacres i assenyala de nou les armes com la causa principal. Ho ha fet en una piulada a Twitter:

"Les persones pateixen malalties mentals a tots els altres països de la terra. La gent juga a videojocs en pràcticament tots els països del món. La diferència són les armes."

L'expresident nord-americà i marit de l'excandidata a la Casa Blanca, Bill Clinton, també s'ha sumat a les crítiques pel fàcil accés a les armes als Estats Units:

El matrimoni Obama, per la seva banda, ha demanat també a través d'un comunicat publicat a les xarxes socials més control en l'accés a les armes. "Cap altre país desenvolupat del planeta tolera els nivells de violència per armes de foc que nosaltres tolerem", asseguren Barack i Michelle Obama, que afegeixen que les lleis sobre l'ús de les armes no aturaran tots els assassinats, però sí que poden acabar amb alguna matança:

A més, Barack Obama ha estat molt dur i, sense citar Trump, ha demanat directament "rebutjar el llenguatge, utilitzat per qualsevol dels líders del país, que alimenta el clima de por i odi i normalitza els sentiments racistes".


La paròdia de Streisand que s'ha viralitzat

Encara en relació amb Trump, s'han fet virals les imatges de Barbra Streisand al Madison Square Garden, interpretant una particular versió de la popular cançó "Send in the clowns". Va dedicar uns versos satírics al president nord-americà: "Ara que ell lidera el món lliure, on podem marxar? Qui és el pallasso?"

Davant de les rialles d'un públic entusiasmat, la cantant va acabar així la seva descripció del president nord-americà com un pallasso: "Heu d'admetre que aquest babau fraudulent és ple de... merda!"

 

ARXIVAT A:
RacismeEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut