Claus del judici del procés: qui és qui, cronologia dels fets i acusació vs. defensa
Especial interactiu "Les claus del judici"

Claus del judici del procés: qui és qui, cronologia dels fets i acusació vs. defensa

Una guia de butxaca per seguir el judici i pensada per ser consumida en mòbil i en català, castellà i anglès

RedaccióActualitzat

Per fer front a la cobertura informativa del judici del procés, on els líders independentistes seran jutjats per rebel·lió, sedició, desobediència, pertinença a organització criminal i malversació de cabals públics, és necessari fer una cobertura que estigui a l'alçada de les circumstàncies i amb una clara funció de servei públic.

L'estratègia de cobertura del Judici del Procés que hem preparat des dels mitjans digitals de TV3 i Catalunya Ràdio parteix de la idea del mòbil com a principal entorn de consum informatiu, de posar focus en la internacionalització de la cobertura i de proporcionar informació de context als usuaris per ajudar-los a entendre l'actualitat generada durant el procés.


En català, castellà i anglès

El judici tindrà un gran interès també fora de Catalunya, fins i tot a escala internacional. Per aquest motiu, en l'àmbit digital farem una cobertura multiidioma del judici, és a dir, que les principals informacions que generi el judici seran traduïdes al castellà i l'anglès. D'aquesta manera es pretén donar el màxim servei i també la internacionalització de la nostra cobertura, com ha explicat aquest divendres en Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio i Mitjans Digitals al Parlament:

"TV3 i Catalunya Ràdio cobriran el judici de l'1-0 en tres idiomes a nivell digital."

 

 

La guia de butxaca, les claus del judici

La informació generada per un judici d'aquestes característiques pot ser difícil de seguir per a un usuari no gaire acostumat als processos judicials. Per aquest motiu proporcionarem tota la informació de context per poder interpretar bé la informació i fer-ne un bon seguiment.

Aquesta informació és en un interactiu web que es diu "Les claus del judici", i pretenem que sigui una "guia de butxaca" per seguir el judici des de quatre conceptes:

"Qui és qui", amb una fitxa detallada de cadascun dels encausats, els jutges, la defensa i l'acusació.

 

"La cronologia", en què recordem els fets més rellevants que han dut els líders independentistes davant el Suprem.

 

 

 

"De què se'ls acusa", en què detallem els delictes i les argumentacions de l'acusació i la defensa.

 

"Situa't: les fases del judici", en què s'expliquen les diferents parts del judici, des de la fase introductòria, a la vista oral, que començarà aviat, i la fase de la sentència.


Servei de WhatsApp i podcast

Un dels serveis que oferirem serà un resum diari del judici a través de WhatsApp, amb informació de l'ordre del dia, a primera hora del matí, i amb un recull dels titulars generats durant la jornada, que enviarem al vespre.

També pensant en el consum mòbil generarem un podcast específic per al seguiment del judici, que recollirà els moments informativament més rellevants de la cobertura que farà Catalunya Ràdio.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
Anar al contingut