Clara Ponsatí, en una imatge d'arxiu presa a Edimburg (Reuters)
Clara Ponsatí, en una imatge d'arxiu presa a Edimburg (Reuters)
Edimburg

Clara Ponsatí: "Aquest govern no podrà fer polítiques. És un govern provisional"

Ponsatí diu que és només responsabilitat del govern espanyol si no es retira automàticament el 155

RedaccióActualitzat

L'exconsellera d'Ensenyament Clara Ponsatí considera que el govern de Quim Torra és provisional i no podrà fer ni executar polítiques noves perquè viu en una situació anormal. Ho ha dit en una entrevista al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio:

"Aquest govern no serà normal, perquè la situació no ho és. Aquest govern no podrà fer polítiques. És un govern provisional, és un govern que estarà sota uns nivells de pressió descomunals. I començar a aixecar espectatives sobre les polítiques que farà aquest govern en termes de política normal em sembla que no correspon."

L'endemà del dia en què es van fer públics els noms que conformaran el nou govern presidit per Quim Torra, Clara Ponsatí diu que la forta repressió de l'Estat farà que el nou govern català tingui una capacitat nul·la per prendre decisions i que es remetrà a fer, únicament, tasques administratives. Ponsatí s'ha afegit a les crítiques a la composició del nou govern per l'escassa presència de dones:

"No és gaire paritari. Trobo a faltar 7 o 8 o 10 dones. Però a part d'això, els desitjo que facin molt bona feina."

Per Clara Ponsatí, només serà responsabilitat del govern espanyol si no s'aixeca de forma automàtica el 155 ara que ja hi haurà un govern de la Generalitat, tal com comencen a insinuar els mitjans de Madrid. El govern espanyol fa servir, diu Ponsatí, "la retòrica de l'abusador":

"El govern d'Espanya ens té acostumats a la retòrica de l'abusador. És evident que el 155 és responsabilitat de qui ho és, si no s'aixeca és responsabilitat del govern espanyol. Estem acostumats al debat sobre la mentida, que a vegades comencem a donar-los credibilitat. Però les mentides són mentides."

Des d'Escòcia, on va tornar després d'estar uns mesos a Bèlgica amb la resta de membres del govern de Carles Puigdemont que van marxar a l'estranger, Clara Ponsatí ha assegurat que la república no existeix:

"El que és un fet és que la república no existeix, que els catalans li van dona suport en el referèndum de l'1 d'octubre i que ho van ratificar en les eleccions del desembre, però que ara mateix això està encallat."

Per l'exconsellera, per fer-la efectiva la república cal renovar estratègies i lideratges:

"La presidència del senyor Torra pot donar marge a renovar els lideratges a Catalunya, a complimentar el lideratge del president Puigdemont".

Ponsatí ha reconegut que ella era partidària d'investir Puigdemont el 30 de gener o d'haver anat a eleccions:

"Jo sempre havia estat partidària que el dia 30 de gener es votés la candidatura del president Puigdemont. Jo crec que això és el que s'havia d'haver fet en aquell moment. I un cop no es va fer això, tota la resta és un seguit de conseqüències amb poca força política. Jo era més aviat partidària d'haver anat a eleccions"

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatInvestiduraArticle 155
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut