Clam per reprendre les funcions escolars en el Dia Mundial del Teatre per a infants

Actualitzat

"Porta'm al teatre" és un dels clams que s'ha pogut sentir a les xarxes aquest dissabte, Dia Mundial del Teatre per a infants i joves.

Després d'un any terrible, amb una caiguda de més de la meitat de la facturació per les restriccions per la pandèmia, les associacions que agrupen les companyies dedicades al teatre familiar han volgut posar l'accent en els altres grans perjudicats per les cancel·lacions: el públic infantil.

Amb les funcions per a escoles, que s'han reduït dràsticament, molts nens i nenes ja no tenen cap contacte amb el món del teatre.

"Això implica que hi ha més de 700.000 infants de Catalunya que durant un any i mig no han anat encara al teatre. I la funció del teatre escolar i les arts escèniques per a les escoles és per fer aquesta funció social de garantir l'accés d'una manera igualitària", explica Cristina Garcia, presidenta de l'Associació de Teatre per a Tots els Públics.


Hi ha obres que fa gairebé un any que esperen al calaix. És el cas de "Remember Show", el retrobament de Teatre Mòbil, una de les companyies de pallassos deganes de Catalunya, que finalment s'estrenarà aquest diumenge al Teatre Municipal Ateneu d'Igualada.

'Remember Show', el retrobament de Teatre Mòbil, una de les companyies de pallassos deganes de Catalunya
"Remember Show", el retrobament de Teatre Mòbil, una de les companyies de pallassos deganes de Catalunya

Marcel Gros retorna als orígens en un espectacle que és un homenatge a l'ofici de pallasso. Explica que aquest ha estat un any molt dur per al sector:

"Estem allò amb una inseguretat que... De sempre els pallassos hem estat a la corda fluixa. Doncs ara estem a la corda fluixa sense xarxa", es queixa.


I això que les companyies de teatre familiar són les que més giren i més fan durar les seves produccions. Unes quantes ja fa 10 anys que omplen teatres com "La Ventafocs" de la Roda Produccions, un musical que actualitza el clàssic conte amb aires de "Grease". I per celebrar l'aniversari, estrenen equip i temporada al Jove Teatre Regina de Barcelona.

'La Ventafocs' de la Roda Produccions
"La Ventafocs" de la Roda Produccions
ARXIVAT A:
Teatre
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut