Acte "Free Forcadell" a la plaça Doctor Robert de Sabadell (ACN)
Acte "Free Forcadell" a la plaça Doctor Robert de Sabadell (ACN)
Sabadell

Clam de "Free Forcadell" a Sabadell per reclamar-ne la llibertat

És el primer acte d'una campanya de suport als líders independentistes presos

RedaccióActualitzat

Amics i familiars de Carme Forcadell reclamen la seva llibertat a Sabadell. En un acte a la ciutat on vivia de l'expresidenta del Parlament ha donat el tret de sortida de la campanya "Free Forcadell".

Un miler de persones han assistit a l'acte amb músics, amics i familiars de Forcadell, entre ells el seu marit, Bernat Pegueroles, i també representants institucionals com el president del Parlament, Roger Torrent, o l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, entre altres.

Torrent ha lamentat que la Diada d'enguany fos la primera que Carme Forcadell no va poder viure "intensament". El president del Parlament ha reivindicat la figura de Forcadell com una de les principals "artífexs" que durant set anys ha fet que la Diada hagi estat "pacífica, esclatant i massiva"

Roger Torrent ha explicat que durant la Diada va anar a visitar Forcadell a la presó:

"La vaig abraçar i també vaig abraçar la seva dignitat, el seu coratge i el compromís d'una dona que ha lluitat sempre perquè es pugui parlar de tot a tot arreu, també al Parlament."

El marit de Forcadell ha llegit una carta que l'expresidenta del Parlament ha escrit des de la presó per agrair el suport del públic. En la missiva, Forcadell ha assenyalat que continuarà defensant la democràcia com el 6 i el 7 de setembre, "des de Mas d'Enric o des d'on sigui".

"Sempre hem defensat que es pugui parlar de tot. No acceptarem la censura, perquè la política es fa al Parlament i no des dels tribunals."

Serracant ha defensat que el que va fer la presidenta del Parlament en els polèmics plens de setembre i octubre de 2017 va ser "exercir lliurement les seves funcions, les pròpies del Parlament, que és allà on s'ha de poder parlar de tot", una idea que han repetit diversos oradors durant l'acte.

"La llibertat de la Carme és també la nostra llibertat com a poble, i no serem lliures fins que la Carme sigui lliure."

En l'acte, a la plaça Doctor Robert, s'ha recordat la trajectòria política de Forcadell i el seu arrelament a la ciutat de Sabadell. Hi han passat durant la tarda més de 5.000 persones, segons l'organització.

 

 

També han intervingut el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, exdiputats del Parlament i el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián, entre altres. Centenars de persones s'han aplegat a la plaça del Doctor Robert per participar en aquest acte reivindicatiu.

Mauri ha llegit una carta del president de l'entitat, Jordi Cuixart, empresonat a Lledoners. A banda de la figura de Forcadell, Mauri ha recordat la desapareguda Muriel Casals:

"La Muriel i la Carme són dues dones que van demostrar que aquest país, si volia, podia ser capaç de fer-ho tot. Amb elles vam imaginar aquest futur que sabem que encara no ha arribat en plenitud, però que el tenim a tocar si entre tots i totes seguim avançant."

Han actuat artistes com Pau Alabajos, Gemma Hument, Animal, Lu Rois, Gerard Quintana i Josep Thió o la Companyia Elèctrica Dharma.

La membre del secretariat de l'ANC Elisenda Romeu ha conclòs el seu parlament amb un missatge adreçat al govern i els partits polítics independentistes, als quals ha demanat "valentia" i que "treballin pel país" més enllà de sigles polítiques.

"Només si anem tots junts aconseguirem el nostre objectiu: treballeu per aconseguir la independència i construir la República catalana. Els nostres exiliats s'ho mereixen, no els traïu."

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàCarme Forcadell
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut