La concentració a Plaça Sant Jaume ha acabat a la Plaça Catalunya (EFE/ Alejandro García)

Clam de milers de dones a tot Espanya contra l'escalada d'assassinats masclistes

Infinitat d'entitats feministes han sortit al carrer en diverses ciutats espanyoles contra els crims masclistes
Redacció Actualitzat
TEMA:
Violència masclista

Milers de persones han tornat a sortir al carrer contra la violència masclista. L'aparició del cadàver d'una de les nenes de Tenerife ha fet vessar el got i arreu d'Espanya s'han fet concentracions de rebuig a aquesta xacra. Entre els manifestants, majoritàriament dones, i moltes, joves.

A la plaça de Sant Jaume de Barcelona, s'hi van poder veure expressions de tristor, frustració i ràbia... i l'evidència: això no canvia. Infinitat d'entitats convocants i una sola pancarta: "Prou violència masclista i repressió".

A la plaça de Sant Jaume, s'hi han aplegat unes 700 persones (EFE/ Alejandro García)
(EFE/ Alejandro García)

La indignació ha fet sumar cada vegada més gent. Dels 700 inicials, fins a aplegar-se més de dues mil persones que han acabat sortint en manifestació fins a la plaça de Catalunya. Allà, s'hi ha fet un minut de silenci per aquestes dones assassinades.

La mateixa imatge s'ha vist a la Puerta del Sol de Madrid. Milers de persones van cridar consignes contra la violència masclista i a favor del feminisme. Molts dels concentrats vestien de color negre, com a mostra de dol per la mort d'Olivia, i també es van encendre espelmes.
A la concentració, hi van assistir alguns simpatitzants de Vox, a qui les manifestants van escridassar i els van retreure la seva presència.

Manifestació a la Puerta del Sol de Madrid (EFE/ Juanjo Martín)

Espelmes en record de les dones assassinades aquest any (EFE/ Juanjo Martín)

Espelmes en la concentració de Madrid (EFE/ Mariscal)

 

(EFE/ Juanjo Martín)

(EFE/ Mariscal)

 

A València també s'han repetit les mateixes imatges.

Pancartes en la manifestació de València (EFE/ Biel Aliño)

 

(EFE/ Biel Aliño)


El dol i la indignació va ser ben visible a les Canàries. Centenars de persones es van concentrar a Tenerife, d'on eren les nenes segrestades pel pare, i també en altres illes com La Gomera, La Palma i El Hierro.

Aquest divendres a la tarda, els carrers es van omplir de pancartes contra la violència masclista. També d'espelmes i flors en record.

Concentració a Gran Canària després que es trobés el cos d'Olivia, de 6 anys, al mar (EFE/ Quique Curbelo)

 

(EFE/ Quique Curbelo)

El cas de Tenerife, amb el pare posant fi a la vida de les seves filles, és un cas més de la violència masclista que s'anomena "vicària". Les víctimes no són només els fills, sinó que es busca sobretot fer mal a la mare.

Les xifres per violència masclista no afluixen. Aquest any, ja són 18 dones i 4 menors els assassinats, si es confirma aquest cas de Tenerife.

Com demanar ajuda

Les dones que considerin que pateixen violència masclista poden demanar ajuda trucant al telèfon 900 900 120, que funciona cada dia durant 24 hores i que atén consultes i urgències. Es tracta d'un telèfon gratuït, que no queda registrat al mòbil i és confidencial.

Aquest mes d'abril s'ha activat un canal de WhatsApp dels Mossos d'Esquadra al número 601 00 11 22, des d'on s'ofereix informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

En cas d'emergència davant d'una agressió també es pot trucar al 112.

 

 

ARXIVAT A:
Violència masclista Menors
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut