Xinesos en quarantena voluntària a Catalunya per "no posar ningú en risc"

Tot i no estar contagiats, asseguren que ho fan per responsabilitat, després d'haver viatjat a la Xina en plena epidèmia del coronavirus
Xinesos en quarantena voluntària a Catalunya per "no posar ningú en risc"

Xinesos en quarantena voluntària a Catalunya per "no posar ningú en risc"

Tot i no estar contagiats, asseguren que ho fan per responsabilitat, després d'haver viatjat a la Xina en plena epidèmia del coronavirus
Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus
La família Qi, en quarantena
La família Qi, en quarantena

A Catalunya hi ha ciutadans xinesos que han decidit posar-se en quarantena de forma voluntària. Tot i no estar contagiats, asseguren que ho fan per responsabilitat, després d'haver viatjat a la Xina en plena epidèmia del coronavirus.

Zhen Zhou és un xinès de Barcelona que cada dia deixa una safata amb menjar davant la porta on viuen els seus sogres, en quarantena pel coronavirus. Diuen que ho fan voluntàriament per responsabilitat cap al bé públic.

Yang Han treballa per a un gran operador turístic i viatja sovint. Estava de vacances per l'any nou xinès al seu país quan va esclatar la crisi del coronavirus. Allà va començar a fer quarantena voluntàriament, ja que no està infectada.

"No vull posar ningú en risc, així que, quan vaig tornar al país, vaig decidir quedar-me a casa. Ara estic al desè dia i només me'n falten quatre."

Molts ciutadans xinesos fan servir l'app Wechat per estar en contacte amb altres xinesos i s'encoratgen a fer autoreclusions. La seva empresa li ha recomanat que treballi des de casa durant dues setmanes. Es fa portar el menjar i no deixa entrar ningú a casa.

La família Qi

Els avis de la família Qi també van passar l'any nou a la Xina. En tornar a Barcelona, on viuen des de fa uns 30 anys, malgrat que no tenien símptomes van decidir estar-se 15 dies més tancats.

Es comuniquen amb els fills a través dels vidres o pel mòbil. Només surten, i amb mascaretes, per recollir el menjar al replà.

La família Qi, com la majoria dels xinesos amb qui hem parlat, ens diuen que ho fan per responsabilitat gairebé com un deure i són els primers interessats a no crear alarma i recordar que no hi ha cap cas de coronavirus a Catalunya.

Ciutadans parisencs amb mascareta
Ciutadans parisencs amb mascareta (Agència EFE/Ian Langsdon)

El balanç de l'epidèmia

El coronavirus ja supera els 1.500 morts, les autoritats sanitàries xineses han confirmat un total de 67.192 casos. Aquest cap de setmana. el ministre de Sanitat francès ha confirmat el primer mort de coronavirus a Europa.

Es tracta d'un turista xinès de 80 anys ingressat a un hospital de París el 25 de gener. L'home, que havia arribat de la província de Hubei, epicentre de l'epidèmia, és la quarta víctima fora de la Xina. Les altres tres morts han estat al Japó, Filipines i Hong Kong.

Personal mèdic fora d'un hospital a Wuhan
Personal mèdic fora d'un hospital a Wuhan (EPA/Featurechina/Yuan Zheng)

Zhang Dingyu, president de l'hospital Wuhan Jinyintan Hospital, un dels centres mèdics designats per tractar els contagiats de coronavirus, explica la importància del plasma sanguini dels pacients curats:

"En un període curt de temps presenten millores, les seves constants vitals són estables, estan en millors condicions i el seu oxigen en sang s'estabilitza."

Aquesta setmana, la Xina ha enviat nous equips i subministraments mèdics a la regió de Hubei, perquè es trobaven desbordats amb els nombrosos casos de coronavirus.  

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus