El líder de Ciutadans, en una imatge d'arxiu
El president de Ciutadans ha qualificat l'actitud del govern de "rebel·lió institucional davant dels tribunals".
Barcelona

Ciutadans vol rebaixar per llei l'assignació econòmica dels expresidents a la meitat

El grup parlamentari de Ciutadans vol rebaixar per llei l'assignació econòmica dels expresidents de la Generalitat a la meitat i eliminar l'oficina de l'expresident. I en aquesta línia el diputat Albert Rivera n'ha registrat la proposta al Parlament.

RedaccióActualitzat
Rivera ha aprofitat el context de nous ajustaments pressupostaris per plantejar una mesura d'austeritat que afecta els expresidents de la Generalitat. El que vol és eliminar l'oficina de l'expresident i reduir substancialment el sou que cobren un cop deixen el càrrec.

"Nosaltres considerem que el president de la Generalitat que surti ha de tenir garantida una pensió o un sou durant quatre anys", ha manifestat Rivera, que ha explicat que l'assignació econòmica és actualment el 80% dels 140.000-150.000 euros que cobren. Una quantitat, ha dit, que "ens sembla excessiva".

La proposició de llei de Ciutadans rebaixa del 80% al 40% el sou dels expresidents i del 60% al 35% les pensions de jubilació que cobren. El text ha entrat ara al registre, però no es debatrà a plenari fins almenys l'any que ve.
Anar al contingut