Santander

Ciutadans vol prohibir un concert homenatge a La Polla Records, Kortatu i Eskorbuto a Santander

Els regidors de Santander consideren que algunes lletres de les seves cançons són properes a Herri Batasuna i "voregen" l'apologia del terrorisme

RedaccióActualitzat

Polèmica al voltant del festival homenatge organitzat a Santander aquest dissabte a les emblemàtiques bandes basques de punk rock dels anys 80-90 Kortatu, Eskorbuto i La Polla Records, en què els grups La Txirla Record, Los Demenciales Chikos Acelerados i Aizu versionaran els seus temes. I és que els regidors de Ciutadans, David González i Cora Vielva, han posat el crit al cel. Consideren que algunes lletres de les seves cançons són properes a Herri Batasuna i "voregen" l'apologia del terrorisme. En aquest sentit, González assegura en un comunicat:

"Tothom sap com Herri Batasuna va organitzar concerts en què van cantar alguns d'aquests grups sota el lema 'Alegria i combat'".

Per exemple, diuen, el mateix nom de Kortatu prové de Korta, el sobrenom de Manuel Garmendia Zubiarrain, un mugalari d'ETA mort a mans de la Guàrdia Civil. A més, consideren que una de les seves cançons, "Sarri, sarri", està dedicada a la fuga de la presó de l'escriptor i pres d'ETA Joseba Sarrionandia.

 

 

A més, manifesten que en la portada d'un disc de Kortatu apareix una dona amb el puny aixecat davant d'una ikurriña amb un crespó negre. A l'encartament, es diu que era la mare de Pakito Arriaran, un militant d'ETA, que va morir mentre lluitava amb la guerrilla de l'FMLN al Salvador.

Ciutadans s'oposa que s'utilitzin espais municipals per a aquest tipus d'homenatges. L'espectacle es farà a Escenario Santander, que depèn de l'Ajuntament de Santander però el gestiona una empresa.

"Ciutadans no està d'acord amb l'ús d'espais públics municipals per a qualsevol tipus d'acte; el contingut o missatges voregen l'enaltiment del terrorisme."

Anar al contingut