El número dos de Ciutadans, José María Villegas, ha anunciat avui el projecte de llei (EFE)
El número dos de Ciutadans, José María Villegas, ha anunciat avui el projecte de llei (EFE)
Congrés dels Diputats

Ciutadans vol que no calgui saber català per ser treballador públic a Catalunya

Presentarà una proposició de llei per convertir el coneixement de les llengües cooficials en un "mèrit a valorar"

RedaccióActualitzat

Ciutadans vol que el coneixement del català deixi de ser una "barrera" per treballar en l'Administració a Catalunya, i sigui només "un mèrit a valorar".

El partit liderat per Albert Rivera, de fet, vol aplicar aquest criteri a totes les llengües cooficials d'Espanya i la setmana que ve presentarà una proposició de llei en aquest sentit.

L'anunci l'ha fet el secretari general de Ciutadans, José María Villegas, que ha argumentat que, a l'hora de voler convertir-se en treballador públic, el coneixement de les llengües oficials s'ha de valorar de manera proporcionada i en funció de la feina a la qual s'opta:

"Haurà de ser, lògicament, un mèrit en funció de la zona i del tipus de lloc de treball al qual es vol accedir. Lògicament, algú que ha d'adreçar-se al públic haurà de tenir coneixement de les llengües, tant de l'oficial com de les cooficials. El que estableix [el projecte de] la llei és que no pot ser un requisit general previ com succeeix en algunes comunitats autònomes."

 

La iniciativa legislativa de Ciutadans, que modificaria la llei de l'estatut bàsic del treballador públic, arriba just després que el govern de les Balears hagi presentat un projecte de decret que exigeix saber català als metges que optin a trasllats dins de les Illes i per beneficiar-se dels incentius de carrera professional.

Anar al contingut