Albert Rivera, president de Ciutadans,
Rivera ha avançat que Ciutadans recorrerà contra el consell de transició nacional. (Foto: ACN)
Barcelona

Ciutadans recorrerà davant el contenciós administratiu contra el consell de transició nacional

Ciutadans presentarà un recurs davant el tribunal contenciós administratiu contra el decret del govern que permet la creació del Consell Assessor per la Transició Nacional. Des del PP, Alícia Sánchez-Camacho ha dit que la seva formació també estudia la possibilitat de recórrer contra aquest organisme.

RedaccióActualitzat
Ciutadans i el PP, contraris al procés sobiranista de Catalunya, volen tombar el decret del govern que permet la creació del Consell Assessor per la Transició Nacional.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha anunciat que presentaran un recurs al tribunal contenciós administratiu perquè anul·li aquest decret que, entre altres coses, ha d'assessorar el govern sobre com s'ha d'impulsar el procés de transició nacional de Catalunya. Rivera ha explicat que "el motiu principal del recurs, que es presentarà abans del 14 d'abril, és que creiem que aquest organisme està extralimitant totes les competències autonòmiques". Segons el líder de Ciutadans, un ens no pot tenir com a finalitats "la internacionalització del conflicte o la recerca d'estructures d'Estat". Albert Rivera vol que aquest Consell Assessor depengui de CiU i no del govern: "No volem que aquests gurus independentistes ens representin a tots els ciutadans".

Mentrestant, la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha dit que la seva formació també està estudiant si presenta un recurs contra el decret: "Si el govern de Catalunya no sap ni cap a on transita, imaginin aquest Consell Assessor. Per tant, creiem que aquest consell és un organisme totalment inútil i que no serveix absolutament per res. Nosaltres hem qüestionat fins i tot el seu increment de despesa. Estem valorant també la possibilitat de poder-lo recórrer".

El Consell Assessor per la Transició Nacional té l'objectiu de buscar estratègies legals per dur a terme aquest procés sobiranista, difondre'l a la comunitat internacional i assessorar sobre les estructures estratègiques que necessita Catalunya.
Anar al contingut