Albert Rivera, president de Ciutadans.
Rivera impugna el consell de la transició nacional. (Foto: ACN)
Barcelona

Ciutadans presenta un recurs davant el TSJC contra la creació del consell de la transició nacional

La formació d'Albert Rivera ha presentat aquest matí un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la creació del consell assessor de la transició nacional. Ciutadans també demana la suspensió cautelar d'aquest òrgan assessor del govern que ha de preparar la consulta.

RedaccióActualitzat
Ciutadans ha recorregut aquest dimarts davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la creació per part del govern del consell assessor de la transició nacional i demana la suspensió cautelar d'aquest òrgan fins que la justícia es pronunciï sobre la seva legalitat.

Poc abans de presentar el recurs, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha explicat que no hi pot haver un òrgan autonòmic de la Generalitat destinat a "desmuntar la mateixa autonomia per construir un estat català al marge de l'estat espanyol". Rivera ha afegit: "No podem tolerar que la Generalitat, que ens representa a tots els catalans, es converteixi en un instrument polític al servei només de l'independentisme i del separatisme. Segons el líder de Ciutadans: "No es pot defensar l'autonomia catalana i, al mateix temps, anar-hi en contra".
Anar al contingut