La capçalera de la manifestació convocada per la plataforma Catalunya Suma
La capçalera de la manifestació convocada per la plataforma Catalunya Suma
Barcelona

Ciutadans marxa de la manifestació per la Constitució a Barcelona on participa Vox i PP

Ciutadans abandona la manifestació que ha reunit 1.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, en protesta per una pancarta que demana la derogació de la llei de violència de gènere

RedaccióActualitzat

Un miler i mig de persones, segons la Guàrdia Urbana, han participat en la manifestació convocada aquest migdia a Barcelona per celebrar el dia de la Constitució. La marxa, convocada pel Moviment Cívic Espanya i Catalans i la resta d'associacions que conformen la plataforma Catalunya Suma, ha començat a la plaça Urquinaona i ha recorregut la Via Laietana:

 

 


Ciutadans abandona la manifestació

Tot i que Ciutadans havia anunciat la seva presència a la manifestació, en l'últim moment han decidit marxar i que la seva líder a Catalunya Lorena Roldán no fes declaracions en protesta per la presència d'una pancarta demanant la derogació de la llei de violència de gènere.

Segons ha explicat el partit taronja, aquest 6 de desembre "és un dia de celebració i commemoració dels valors de la Constitució espanyola" i "no hi ha cabuda per fer proclames que qüestionen la lluita contra una de les pitjors xacres de la societat".

Amb la baixa de Ciutadans, només hi ha hagut representants del PP i de Vox a la manifestació convocada per les plataformes Espanya i Catalans i Catalunya Suma.
 

Diàleg PSOE-ERC "fora de la Constitució"

El líder dels populars catalans, Alejandro Fernández, ha assegurat que les negociacions del PSOE amb ERC es fan "fora de la Constitució" perquè "parlen d'autodeterminació". Fernández ha anat a la manifestació acompanyat de president del grup popular a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, i del secretari general del PPC, Daniel Serrano.

Els manifestants han fet una aturada davant la comissaria de la Policia Nacional de Via Laietana i han agraït als policies la seva actuació a Catalunya:

 

 

Abascal rebut amb crits de "president"

Qui sí que s'ha manifestat a Barcelona ha estat Santiago Abascal, líder de Vox. Abascal no ha assistit als actes de commemoració del 41è aniversari de la Constitució al Congrés dels Diputats per ser a Barcelona i participar a la manifestació de plaça Urquinaona.

Abascal ha acusat el PSOE de no tenir "cap mena d'escrúpol" per aconseguir el govern i ha afirmat que se sentia "més a gust" a Barcelona "amb la gent que ho passa malament, que té por". El diputat ha assegurat que Vox està "davant dels colpistes i dels que pacten amb els colpistes, per això volíem estar a Barcelona i no al Congrés".

Abascal ha estat rebut amb crits de "president, president" a la seva arribada a la concentració de plaça Urquinaona:

 

ARXIVAT A:
Constitució espanyolaCsVoxSantiago Abascal Lorena RoldánPPViolència masclista
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut