Inés Arrimadas, portaveu de Cs al Congrés, en una roda de premsa
Inés Arrimadas, portaveu de Cs al Congrés, en una roda de premsa
Madrid

Ciutadans i el PP proposen unir forces i obren la porta a una llista conjunta

Arrimadas demana a la direcció del partit un debat sobre "acords transversals i constitucionalistes" a Catalunya, el País Basc i Galícia

RedaccióActualitzat

Ciutadans s'està plantejant proposar al PP de presentar-se conjuntament a les pròximes eleccions autonòmiques catalanes. Ho avançava dimecres el digital El Confidencial, que afirmava que Cs "no descarta apostar per una llista constitucionalista conjunta".

Dues veus destacades del PP i de Ciutadans, Inés Arrimadas i Isabel Díaz Ayuso, han apostat per unir forces a la dreta de cara a properes eleccions, especialment al Parlament de Catalunya. Tot i que encara no han començat converses, creuen que seria una bona estratègia per frenar el nacionalisme.

La portaveu de Ciutadans al Congrés, Inés Arrimadas, ha demanat que el partit estudiï "possibles acords transversals constitucionalistes":

"He traslladat a la direcció del meu partit la petició d'una reunió extraordinària per debatre i decidir sobre possibles acords transversals i constitucionalistes en els tres territoris que l'any 2020 tindran eleccions decisives: Catalunya, el País Basc i Galícia."

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, creu que iniciatives com Catalunya Suma són vitals en les properes autonòmiques:

"Ni l'esquerra ni els independentistes volen el millor per a Catalunya. Volen que als altres els hi vagi malament. Per això hem d'impedir-ho des de la unió. Iniciatives com Catalunya Suma són imprescindibles per a les properes eleccions autonòmiques."

 

Carrizosa: "Explorem totes les vies"

Carlos Carrizosa ja havia admès converses sobre aquesta possibilitat amb el líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández. Carrizosa assegurava que la seva formació estava explorant "totes les vies":

"Fins que no entrem en període electoral no podem considerar-ho, però són necessàries aliances pre i postelectorals".


"Catalunya Suma"

Precisament, Fernández va convidar Ciutadans després del 10N a afegir-se a una candidatura conjunta amb el nom de "Catalunya Suma".

El PP l'havia registrat a l'estiu, replicant altres candidatures similars com la de Navarra Suma, marca sota la qual es van presentar conjuntament el PP i Ciutadans.

Llavors el partit fundat per Albert Rivera ho va rebutjar i ara, davant la futura convocatòria d'eleccions autonòmiques a Catalunya, han canviat d'opinió.

 

ARXIVAT A:
CsPP
Anar al contingut