Ciutadans i Esquerra tanquen el cap de setmana empatats a la xarxa

Ciutadans i Esquerra tanquen el cap de setmana empatats a la xarxa

Ciutadans i Esquerra tanquen el cap de setmana empatats a la xarxa

Redacció Actualitzat

Empat tècnic a la xarxa. Ciutadans i Esquerra lideren el rànquing d'impactes a la xarxa aquest diumenge. Els partits tanquen un cap de setmana on el PSC ha tret rendiment i els comuns mantenen el seu perfil baix.

Segons l'informe elaborat per Websays i Sibilare des de l'1 de desembre, s'han registrat un total de 3.715.070 missatges i 1.061.978 usuaris al voltant de la conversa sobre les diferents formacions que presenten candidatura aquest 21D.

Aquest diumenge hi ha un frec a frec entre Cs i ERC. Amb dades recollides fins a les 17.00, Esquerra suma un total de 54.663 mencions, mentre Ciutadans compta amb 54.304 impactes.

El tercer partit més mencionat del dia és el PSC de Miquel Iceta, amb 51.307 mencions, que torna a demostrar la forta embranzida que presenta en els últims dies. El quart partit de què més es parla a xarxes és JxCat, amb fins a 50.000 impactes.

Un bon cap de setmana per al PSC

Aquest dissabte el PSC va mostrar les seves millors xifres fins ara en l'entorn digital. El partit liderat per Iceta va aconseguir fins a 85.757 impactes, xifra que representa fins a un 20,5% dels impactes totals del dia. A més, els socialistes van finalitzar el dia a pocs impactes del partit més popular a les xarxes, JxCat (88.043 impactes).

Aquest augment coincideix també amb l'entrada en campanya de Pedro Sánchez, que ha estat aquest cap de setmana a Catalunya.

Els comuns, a la part baixa

El partit amb menys mencions del dia és Catalunya en Comú, que no arriba a les 8.500 mencions. A poca distància es troba el PP, amb un total de 10.720 mencions en el dia d'avui.

La CUP continua estable en el punt mitjà del rànquing de partits més mencionats. En la jornada d'avui, presenta bones xifres a les xarxes amb 34.000 impactes.

Una crítica a Albiol, el tuit més repiulat del dia

El fotoperiodista Jordi Borràs protagonitza un dels tuits més repiulats de la jornada.


La piulada té 3.579 RT, 2.512 "m'agrada" i 269 comentaris.

Iceta defensant la cultura espanyola crea polèmica

Miquel Iceta continua generant polèmica a les xarxes i aquest cop ho fa amb una piulada on defensa que són també seus "els poetes nascuts a la resta d'Espanya".


La piulada compta amb 542 RT, 998 "m'agrada" i 790 comentaris. Els comentaris al vídeo d'Iceta són sobretot crítics amb l'afirmació que fa el líder socialista.

ERC, el partit amb més usuaris participant a la conversa

Que es parli molt a xarxes, no vol dir necessàriament que parli molta gent. Així, un partit que estigui liderant el rànquing de mencions no té per què ser necessàriament el partit que més usuaris tingui. Pel que fa al nombre d'usuaris, el partit que en té un nombre més alt és ERC, amb 243.096 usuaris, seguit de Cs (234.938), JxCat (194.179), PSC (142.668), la CUP (137.287), el PP (66.590) i CeC (63.575).

JxCat, el partit amb els usuaris més actius i el PP, el partit amb els usuaris menys actius

A part del nombre d'usuaris que presenta una conversa a xarxes, també resulta important la seva activitat. Els usuaris de JxCat són els més actius a xarxes, i acumulen fins a 4,12 piulades per usuari. El següent grup d'usuaris en activitat és el PSC (3,7 tuits per usuari). A l'altre extrem es troben CeC, amb 3,01 piulades per usuari, i el PP, amb 2,64 tuits per usuari.

 

Dades facilitades per Sibilare i Websays

TEMES:
Eleccions 21D Digital Xarxes socials