Villegas anuncia que no negociaran cap acord de govern amb Vox (EFE)
Villegas anuncia que no negociaran cap acord de govern amb Vox (EFE)

Ciutadans es nega a negociar amb Vox i Podem per formar governs municipals i autonòmics

El PP anuncia que aquesta setmana començaran les reunions formals amb Cs i Vox, i la formació d'extrema dreta exigeix una negociació a tres bandes

RedaccióActualitzat

Es compliquen les negociacions de la dreta per formar governs municipals i autonòmics, com és el cas de Madrid. Vox exigeix que, per arribar a acords, hi hagi una conversa a tres bandes, amb el PP, Ciutadans i la formació d'extrema dreta. Però aquest migdia el partit d'Albert Rivera ha decidit rebutjar asseure's a negociar amb Vox.

Tot plegat combinat amb la decisió de Vox de presentar una esmena a la totalitat al projecte de pressupostos a Andalusia dels populars i Cs.

El secretari general del partit taronja, José Manuel Villegas, ha deixat clar aquest dilluns que no tenen intenció de fer cap negociació a tres, com els havia plantejat el PP, i ha insistit que no hi haurà pactes de govern tripartits. Per tant, trontolla la possibilitat que l'alcaldia o la Comunitat de Madrid passi a mans de la dreta.


"Negociacions a dues bandes, acords preferentment amb el Partit Popular, i excepcionalment de manera subsidària amb el Partit Socialista, però no acords a tres bandes, és a dir, en aquest govern amb què podem arribar a acords no hi seran ni Vox ni Podem."
 

Teodoro García Egea i Pablo Casado conversant en una reunió del Comitè Executiu del PP (EFE) 


El Partit Popular continua apostant, mentrestant, per pactes postelectorals amb Ciutadans i Vox.

Aquest matí, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha confirmat a Antena 3 que pensen parlar amb aquests dos partits per intentar arribar a acords a tres bandes.

"La setmana passada vam tenir contactes informals, converses telefòniques, fins i tot presencials, amb líders de Ciutadans i de Vox, i a partir d'aquesta setmana farem reunions al territori, que crec que és on s'han de decidir totes aquestes qüestions, sobretot qüestions que afecten regions i ciutats importants on la governabilitat depèn del fet que ens posem d'acord."


Des de Vox, el seu líder, Santiago Abascal, remarca que no firmaran cap document que no hagin negociat. Per tant, Abascal avisa Cs que, a més de negociar amb el PP, ho hauran de fer directament amb la seva formació si volen formar governs municipals i autonòmics:

"Realment, el que nosaltres volem és entrar en els governs. El que no admetem és haver-nos d'empassar un acord firmat que ens donin i que nosaltres li haguem de donar suport. Volem ser tractats amb respecte en funció de la nostra representació, que sabem que és menor que la del Partit Popular i Ciutadans. Serem raonables, serem flexibles."

 

Abascal continua posant condicions per formar governs amb el PP i Cs (EFE) 


Vox presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos andalusos

De moment, però, Vox ha anunciat que té la intenció de presentar una esmena a la totalitat al projecte de pressupostos a Andalusia. El suport de la formació d'extrema dreta és del tot necessari perquè el govern andalús del PP i Cs, encapçalat pel popular Juan Manuel Moreno, pugui tirar endavant els comptes.

El portaveu de Vox al Parlament andalús, Alejandro Hernández, ha justificat l'esmena a la totalitat:

"Estem lluny que siguin els pressupostos del canvi. Estem davant d'un simple exercici de continuïtat."


Segons Hernández, aquests pressupostos els podria haver presentat "perfectament" un govern del PSOE i de Cs.

ARXIVAT A:
VoxSantiago Abascal CsPPEleccions municipals 26MEleccions autonòmiques 26M
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut