Ciutadans demana retirar fons públics a la CUP per les pintades d'Arran a la seva seu
Les seus del Cs i el PP a Barcelona, objecte d'"accions feministes" per part de l'organització juvenil Arran

Ciutadans demana retirar fons públics a la CUP per les pintades d'Arran a la seva seu

El Partit Popular defensa que s'han d'il·legalitzar "les organitzacions que atiïn la violència"

RedaccióActualitzat

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat la retirada dels fons públics que rep la CUP com a força parlamentària. La petició de Rivera arriba després de les accions, reivindicades per Arran, a les seus de Cs i el PP a Barcelona.

La seu de Cs, en concret, ha aparegut amb pintades a la façana i els vidres de l'entrada esquerdats. A les pintades, violetes, s'hi pot llegir la signatura d'Arran i la frase "pels nostres cossos no passareu".

Rivera, en una compareixença davant dels mitjans, ha descrit Arran com "les joventuts de la CUP" i, a partir d'aquí, ha demanat la retirada dels "fons públics" d'aquesta formació parlamentària, que ha descrit com "l'últim partit de la cambra [legislativa] a Catalunya".

 

"La CUP és un grup parlamentari. Arran són les joventuts de la CUP, tothom ho sap, i no té cap sentit que els grups parlamentaris d'una cambra es dediquin a atacar les seus polítiques d'un altre partit, que, en aquest cas, per cert, és el primer partit de Catalunya."

"La seu política del primer partit de Catalunya atacada per l'últim partit de la cambra a Catalunya. Això és el que estem veient amb els nostres ulls. I jo em pregunto: 'Ha de seguir cobrant diner públic de l'Estat un partit que reivindica atemptats i atacs contra un altre partit?'"


Inés Arrimadas, màxima responsable de Cs a Catalunya, ha denunciat a Twitter que "els feixistes tornen a atacar" la seu barcelonina del partit i parla d'"amenaces, insults i assenyalaments".

 

 

Casado demana la il·legalització d'Arran

En el cas del PP, la seu barcelonina ha acabat amb la persiana tacada de pintura i la pintada escrita a la vorera, davant de l'entrada.

 

 

El president popular, Pablo Casado ha qualificat els fets de "kale borroka" -com ja havia fet Dolors Montserrat, fins ara diputada i portaveu al Congrés- i ha demanat la il·legalització de "les organitzacions que atiïn la violència".

La formació juvenil anticapitalista, per la seva banda, ha fet un missatge a Twitter en què parla d'"acció feminista" i reivindica el "dret al propi cos" davant del "retorn a la llei d'avortament de supòsits", la proposta que "les dones migrades que donin els infants en adopció" i "la defensa dels ventres de lloguer".

 

 

Riera: "Arran és una organització independent" 

Preguntat per aquesta qüestió, el diputat de la CUP Carles Riera ha volgut remarcar que Arran és una organització "independent" i ha lamentat que es torni a parlar d'il·legalitzar la formació anticapitalista.

"No condemnem i no criminalitzem les actuacions d'Arran, perquè és una organització absolutament independent. Sembla que el senyor Rivera se suma a aquesta cantarella que escoltem últimament d'il·legalització de la CUP."

ARXIVAT A:
ArranCUPCsPP
Anar al contingut