Barcelona

Ciutadans culpa la llei electoral de no haver pogut formar grup propi

Ciutadans diu que la llei electoral els ha perjudicat i la culpa de no haver pogut format grup propi. Per Rivera és injusta perquè "si hi hagués una llei electoral basada en un persona un vot, Ciutadans tindria 5 escons, Solidaritat 3 i CiU no arribaria als 60". Per Rivera aquestes han estat unes eleccions de càstig contra el tripartit i assegura que això fa la seva formació imprescindible. Ribera s'ha proclamat "la força de progrés no nacionalista i constitucional".

Actualitzat
El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha comparegut davant els mitjans per analitzar els comicis d'ahir. Rivera s'ha mostrat satisfet dels resultats que ha tingut la seva formació però ha lamentat que la llei electoral hagi perjudicat el seu partit. El líder de Ciutadans ha culpat directament a la llei de no haver pogut format grup propi. Per Rivera és injusta i afavoreix especialment algunes formacions, a les quals no els interessa canviar-la. Per això, Albert Rivera ha demanat "una llei més justa". Segons el líder de Ciutadans, "si hi hagués una llei electoral basada en una persona un vot, Ciutadans tindria 5 escons, Solidaritat 3 i CiU no arribaria als 60".

Per Rivera, aquestes han estat unes eleccions de càstig contra el tripartit. Així mateix, ha assegurat que "el tacticisme del PP, la deriva nacionalista de CiU i la catàstrofe del PSC fan que Ciutadans sigui més necessari que mai". En aquest sentit, ha dit que els socialistes han de reflexionar i "decidir què volen ser de grans" i, per aquesta regla de tres, s'ha proclamat "la força de progrés no nacionalista i constitucional". Segons Rivera, eren necessaris i "ara Ciutadans són imprescindibles".

A més, Rivera s'ha queixat que la corrupció no hagi passat factura a la coalició nacionalista. En aquest sentit ha dit que "a Catalunya la corrupció no paralitza, en això ens assemblem a Madrid, València i les Balears.

Pel que fa a la possible formació d'un grup mixt, Rivera ha dit que dependrà de com es constitueixi la mesa i que, de moment, prefereix no pronunciar-s'hi.

Finalment ha recordat a Artur Mas que en cas que vulgui comptar amb el seu partit té tres punts imprescindibles i irrenunciables: la lluita contra crisi, la reforma de la llei electoral i el compliment de l'Estatut de Catalunya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut