Frankfurt

Ciutadans acusa el govern de practicar una forma de "racisme cultural" a Frankfurt

El diputat de Ciutadans Antonio Robles ha desembarcat juntament amb la resta de membres de la Comissió de Cultura del Parlament a la Fira del Llibre de Frankfurt, de la qual ha destacat que el pavelló que representa la cultura catalana està "ben muntat". Sembla, però, que el que hi ha trobat a dins no li ha agradat tant. Robles ha denunciat l'"exclusió cultural" practicada pel "govern nacional-catalanista" que representa la manca d'escriptors en castellà.

Actualitzat

El representant de Ciutadans-Partit de la Ciutadania ha visitat la Fira del Llibre de Frankfurt, ha visitat el pavelló de la Cultura Catalana i ha carregat durament contra el govern. Ho ha fet, bàsicament, per la responsabilitat de l'executiu de no autoritzar la presència dels autors en castellà de l'esdeveniment, per la qual cosa "ha exclòs més de mig Catalunya de la seva pròpia cultura en nom del nacionalisme".

Per Robles, aquest ha estat un acte "d'exclusió cultural, una de les múltiples formes suavitzades de racisme cultural" que s'ha volgut amagar amb "trucs retòrics" com que la invitació era per a la literatura catalana, quan "en realitat a qui s'estava convidant era a la cultura catalana".

El diputat català, que ha visitat el certamen editorial representant la Comissió de Cultura del Parlament, ha reconegut que "l'oportunitat històrica de difondre la cultura catalana ha desbordat l'alegria de tots". No hi ha trobat autors de les "altres dues llengües, el castellà i l'aranès" que no hi han tingut representació, però sí que ha vist un pavelló "ben muntat".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut