Lleida

CiU vol enfortir la nació abans que reivindicar un estat propi per a Catalunya

Convergència i Unió (CiU) ha celebrat aquest diumenge a Lleida un consell nacional conjunt en què ha ratificat per unanimitat el programa per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 28 de novembre. El concert econòmic, propostes per lluitar contra la crisi econòmica i mesures de suport a les famílies són algunes de les iniciatives que s'inclouen al document. La federació nacionalista planteja modificar les normes perquè es puguin convocar consultes sobre competències exclusives de la Generalitat sense haver de tenir el permís del govern espanyol. CiU planteja una consulta sobre el concert econòmic.

Actualitzat
CiU proposa enfortir la nació abans que reivindicar un estat propi per Catalunya. Així ho planteja la federació nacionalista en el programa electoral de cara als comicis del 28 de novembre que aquest diumenge s'ha aprovat per unanimitat en un consell nacional conjunt a Lleida, però que a primera hora de la tarda d'aquest diumenge encara no es podia consultar a la seva pàgina web. El dret a decidir hi apareix vinculat a la consecució del concert econòmic. El líder de la formació, Artur Mas, ha defensat amb força que Catalunya obtingui el concert econòmic per poder gestionar els seus ingressos. CiU pretén fer una consulta sobre aquest tema.

El programa electoral que CiU ha ratificat aquest diumenge pivota sobre dos eixos més: la lluita contra la crisi econòmica i la defensa de l'estat del benestar. La federació nacionalista planteja una nova llei de protecció i suport a les famílies nombroses i monoparentals, l'increment de les ajudes per a qui tingui infants, o un gran acord entre el govern, les patronals i els sindicats sobre horaris laborals i que faciliti combinar la vida laboral amb les responsabilitats i les tasques familiars.

Altres reformes que la federació nacionalista pretén introduir i que consten al seu programa fan referència a l'educació i volen introduir horaris escolars més eficients. Per exemple, plantegen substituir l'anomenada "setmana blanca" per dies lliures que es puguin agrupar segons cada cas.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut