Barcelona

CiU veu poc seriosa l'oferta de pactes nacionals del govern però accepta negociar-los

CiU està disposada a buscar el consens sobre els pactes nacionals que la Generalitat ha proposat en matèries com la immigració i l'habitatge. Tot i això, la federació considera que l'oferta "no és seriosa" i tem que pugui ser "una cortina de fum del tripartit". El portaveu adjunt del grup al Parlament, Josep Maria Pelegrí, ha retret al govern que s'haguessin d'assabentar de la proposta a través dels mitjans de comunicació i ha afegit que, fins ara, no han rebut ni un sol document amb l'oferta de pactes.

Actualitzat
Malgrat les crítiques, Pelegrí entén que determinats temes de país "exigeixen ser tractats pels partits amb molt sentit de la responsabilitat". Això, però, no li impedeix afirmar que "no és normal que l'oferta sigui comunicada a CiU a través dels mitjans de comunicació, en lloc de ser exposada directament pel president de la Generalitat, José Montilla".

Pelegrí considera dubtosa l'oferta perquè en qüestions com la immigració o l'habitatge "en les quals no hi ha acord entre els mateixos membres del tripartit" sospita que es busca "un flotador davant la seva falta d'unitat interna". També ha destacat que CiU va presentar 44 propostes "per millorar la llei de l'Habitatge i ens van dir que les podíem guardar al calaix". Per això avisa que és "evident que amb aquesta actitud no es podrà pactar res".

El portaveu adjunt de CiU ha insistit que el govern "no té un model de país". Un altre retret és que veu "inacceptable" que el termini màxim per negociar l'entesa acabi el segon semestre de l'any que ve.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut