Eleccions generals 2008

CiU rebutja la proposta d'ERC d'un pacte català per condicionar la futura investidura de Zapatero

Convergència i Unió ha celebrat a Valls l'acte central de la campanya electoral, un acte al qual al final no ha pogut ser-hi, pel consell dels metges, el candidat Josep Antoni Duran i Lleida. Això no ha tret que, des del seu blog, hagi explicat que volia parlar de la família, com a motor de la societat del benestar, i reclamar que s'hi dediquin més recursos, com a la majoria de països d'Europa. Per la seva banda, Artur Mas ha tret credibilitat a la proposta d'ERC sobre el fet que els partits catalans pactin junts les condicions d'una futura investidura de Zapatero assegurant que els republicans sempre acaben optant pels socialistes tant a Catalunya com a Madrid.

Actualitzat
Josep Antoni Duran i Lleida segueix present a la cursa electoral a través del seu blog. Hi lamenta no poder assistir a l'acte de Valls especialment perquè s'hi havia de parlar de la família, el que ha dit que és la gran assignatura pendent dels governs tant del PP com del PSOE. Duran assegura que CiU ha estat l'única força que ha defensat la família amb propostes concretes. El cap de llista de CiU denuncia que Espanya està a la cua d'Europa quant als recursos que es destinen a la família i, en aquest sentit, diu que "el regalet dels 2.500 euros per fill no té cap significació". En un altre comentari, el líder de CiU ha dit que veu José Luis Rodríguez Zapatero com un president "inconsistent i superficial", sobretot després de l'entrevista publicada per "La Vanguardia" en la qual Zapatero assegura que si guanya posarà "els punts sobre les is als bisbes". Duran acusa Zapatero d'aprofitar els errors d'una part de la Conferència Episcopal per "fer-se l'homenet" i treure pit davant del seu electorat més laïcista i consolidant espais comuns amb hipotètics electors d'IU.

Absent Duran i Lleida, Artur Mas ha pres el protagonisme a Valls. El president de CiU ha aprofitat per rebutjar la crida a fer un front comú català a Madrid per donar suport amb condicionants a la investidura de José Luis Rodríguez Zapatero. El president de CiU assegura que ningú es creu la proposta del líder d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, perquè l'opció dels republicans sempre acaba sent donar suport als socialistes, tal com s'ha demostrat no només a Madrid, diu, sinó també amb el tripartit a Catalunya. Davant les enquestes que donen el PSOE com a guanyador diumenge vinent, Mas ha fet una crida a la unitat del vot catalanista al voltant de CiU per tal que la federació esdevingui un contrapès i pugui compensar aquest govern socialista.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut