Mas durant un míting territorial a la capital de l'Alt Camp, Valls (Foto: ACN)
Mas durant un míting territorial a la capital de l'Alt Camp, Valls (Foto: ACN)
Barcelona

CiU puja dos punts fins al 25% i avantatja en 7,5 el PSC en intenció de vot

Convergència i Unió confirma la seva tendència a l'alça i incrementa la distància respecte al PSC en intenció directa de vot, segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió. CiU puja dos punts fins al 25%, i el PSC puja una dècima fins al 17,5%. Esquerra baixa un punt, mentre que Iniciativa i el PP baixen sis dècimes cadascú. Segons els enquestats, l'atur i la situació econòmica són els principals problemes de Catalunya.

Actualitzat
L'últim sondeig del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat apunta que CiU puja un 2% en intenció de vot i guanyaria les eleccions catalanes amb el 25% dels sufragis. Convergència i Unió avantatja el PSC d'un 7,5%. Per la seva banda, els socialistes catalans pugen una dècima fins al 17,5%.

En canvi, la resta de partits disminueixen en intenció de vot. ERC baixa un punt fins al 6,6%, mentre que tant el PPC com ICV-EUiA perden sis dècimes, fins al 4,3% i el 5,0%. Ciutadans baixa una dècima fins a l'1,1%, segons el darrer sondeig del CEO.

El transvasament

A l'enquesta hi queda reflectit que una cinquena part dels enquestats que van votar Esquerra a les últimes eleccions catalanes ara ho farien per Convergència i Unió, que és qui manté l'electorat més mobilitzat.

Aquesta mobilització també va arribant a l'electorat del PSC, un cop el partit ja ha confirmat Montilla com a candidat.

El vot en blanc, tercer partit

Reagrupament es manté (amb un 1,2% d'intenció de vot) i avantatja Ciutadans d'una dècima, mentre que, segons que ha subratllat el director del CEO, Gabriel Colomé, el "tercer partit" polític català en aquests moments seria el vot en blanc, amb un 7,2% per cent.

El sondeig del CEO s'ha elaborat a partir del baròmetre trimestral, amb una mostra de 2.000 enquestes telefòniques fetes  pels volts de Sant Jordi entre els passats dies 16 i 30 d'abril, amb un nivell de confiança del 95,5% i un marge d'error de més/menys 2,73%.
Anar al contingut