Quan falten tres setmanes per les eleccions, CiU manté l'avantatge respecte al PSC segons el CEO.
Quan falten tres setmanes per les eleccions, CiU manté l'avantatge respecte al PSC segons el CEO.
Barcelona

CiU manté 10 punts d'avantatge sobre el PSC en intenció de vot, segons el Centre d'Estudis d'Opinió

Convergència i Unió manté una distància de 10 punts sobre el PSC en intenció de vot, segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat. El CEO constata una estabilització del suport al tripartit, amb un augment del suport a Esquerra, mentre que el PP i Ciutadans gairebé doblen en intenció de vot.

Actualitzat
Tot i retrocedir 9 dècimes, CiU obté el 24,4% de la intenció de vot, mentre que els socialistes continuen igual que fa tres mesos, amb el 14,2%.

Les forces del tripartit, en conjunt, deixen de recular en intenció de vot. Si els socialistes es mantenen, Esquerra puja 1,4 punts en intenció de vot, fins al 7,4%, mentre que Iniciativa-Esquerra Unida recula quatre dècimes.

En canvi, tant el Partit Popular com Ciutadans pràcticament doblen la intenció de vot, segons el CEO. Pel que fa als partits extraparlamentaris, la formació de Joan Laporta obtindria l'1,7% dels vots i Reagrupament el 0,9%.

Segons el sondeig, CiU és la formació amb un electorat més fidel. El 78,4% dels qui el van votar el 2006 ara tornarien a fer-ho. El segon partit amb els electors més fidels és el PP. Un 69,4% dels catalans repetirien el seu vot al grup popular.

Segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió, es manté un elevat percentatge d'indecisos, el 17%, tot i que baixa cinc punts respecte a l'enquesta anterior.

L'enquesta del CEO s'ha fet a 2.000 catalans majors de 18 anys durant el mes d'octubre.
NOTÍCIES RELACIONADES
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut