Macias, durant la seva intervenció en el debat dels pressupostos.
Macias, durant la seva intervenció en el debat dels pressupostos.
Madrid

CiU lamenta el "constant desdeny" cap a Catalunya i demana a Montoro que modifiqui els pressupostos

Pere Macias ha assenyalat que els comptes "no són els adequats per impulsar un nou model econòmic basat en la innovació, en la indústria, en l'activitat productiva"

RedaccióActualitzat

El portaveu de Pressupostos de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats, Pere Macias, ha assegurat que els pressupostos que ha plantejat el govern espanyol per al 2015 no són els adequats per consolidar "la lleu millora" que ha experimentat l'economia en els darrers mesos ni tampoc per a reconduir les "pèssimes relacions" pressupostàries entre Catalunya i Espanya.

Durant la defensa de l'esmena a la totalitat presentada per CiU, Macias ha assenyalat que els comptes "no són els adequats per a impulsar un nou model econòmic basat en la innovació, en la indústria, en l'activitat productiva" i ha anunciat que la federació proposarà a l'executiu de Rajoy una bateria d'esmenes amb l'objectiu de corregir les deficiències del projecte de llei.

El portaveu de la federació nacionalista ha apuntat que els comptes podrien i haurien de contribuir, si no a resoldre el contenciós entre Catalunya i Espanya, almenys a crear les condicions per plantejar solucions de futur i, "com a mínim", no haurien d'agreujar la percepció de tracte injust cap als catalans, un fet que ha considerat que, "per desgràcia, sí que succeeix".

Per Macias, el "continuat i constant desdeny" del govern cap a Catalunya és un dels elements que més ha radicalitzat les posicions d'una "gran majoria" de catalans. És per això que ha demanat que es modifiquin els comptes i es corregeixin les "injustícies" en la inversió de l'Estat a Catalunya.

A més, Macias ha dit que la societat espera que els pressupostos siguin creïbles, contribueixin a resoldre els problemes dels ciutadans, donin resposta a les grans problemàtiques socials i sintonitzin amb els "anhels col·lectius de justícia, equitat i progrés".

Duran hi diu la seva al blog

Per primera vegada, Josep Antoni Duran i Lleida no ha intervingut en el debat dels pressupostos. El portaveu de CiU a la cambra baixa, però, ha fet un article al seu blog, en el qual ha escrit que se sent "avergonyit" per la "brutícia" que dirigents de PP i PSOE s'han llançat durant el debat, que creu que hauria d'haver servit per parlar dels problemes dels ciutadans.

Duran ha lamentat que el ministre Cristóbal Montoro s'hagi dedicat "a criticar als socialistes de quan governaven fa dos anys", fet que l'ha convertit en "cap de l'oposició de l'oposició".
 

Anar al contingut