Barcelona

CiU insta Montilla a convocar una cimera catalana per exhibir unitat

CiU ha celebrat l'editorial conjunt en defensa de l'Estatut publicat per dotze diaris catalans i ha animat el poble català a seguir l'"esperit de dignitat" que emana de les portades dels diaris que insten el Constitucional a respectar el text aprovat en referèndum. La federació ha assegurat en un comunicat que la sentència del Constitucional sobre l'Estatut pot representar un "moment greu" en la història catalana i "aprofundir en un malentès no desitjat". Després d'aplaudir la iniciativa, Artur Mas ha demanat per carta a José Montilla que convoqui una cimera de líders polítics catalans perquè exhibeixin la mateixa unitat que els diaris en defensa de l'Estatut i perquè preparin un pla d'acció davant hipotètiques retallades.

Actualitzat
El president de CiU, Artur Mas, ha instat per carta el president José Montilla a convocar una cimera de líders polítics catalans perquè, com han fet dotze diaris, exhibeixin unitat en defensa de l'Estatut i preparin un pla d'acció per si hi el Constitucional passa les tisores pel text.

Mas ha comparegut a la seu de la federació i, amb un to i una posada en escena que buscaven solemnitat, ha expressat el "suport ple, sense matisos ni reserves" de CiU als arguments desgranats en l'editorial conjunt per defensar l'Estatut, i s'ha felicitat que "en els temps que corren, de tant en tant passin coses bones".

Dirigint-se als membres del Tribunal Constitucional, Artur Mas els ha invitat a, sense prendre-ho com "un element de pressió", llegir-se detingudament el text publicat per la premsa catalana i "prendre bona nota" de l'estat d'opinió que reflecteix, perquè coincideix amb el parer "molt majoritari i transversal del poble de Catalunya" a favor de la millora de l'autogovern recollida a l'Estatut.
Anar al contingut