Catalunya

CiU i PSC són els que més es gasten per la campanya, amb 2,4 milions d'euros respectivament

CiU i PSC són els dos partits que més es gastaran en les eleccions municipals del 27-M a Catalunya, així com són també les formacions que més llistes presenten, amb xifres que ronden els 2,4 milions d'euros, respectivament, per al conjunt de municipis catalans als quals es presenten. Mentre CiU té un pressupost de 2,4 milions, el del PSC és de 2,35 milions, xifres que esgoten el límit impostat per llei. Les subvencions de l'Estat per a les campanyes electorals s'atorguen en funció del nombre de vots obtinguts en els comicis passats i dels regidors electes de què disposa cada partit. A més, els partits reben ajudes públiques per a la distribució de les paperetes i la propaganda electoral.

Actualitzat

La despesa de la campanya del 27-M està encapçalada per CiU i PSC. Aquestes dues formacions, a més de ser les que més llistes presenten, es gastaran unes xifres que ronden els 2,4 milions d'euros respectivament per al conjunt de municipis catalans als quals es presenten. El que no han fet públic són les xifres que els costa la campanya a la ciutat de Barcelona.

Després de convergents i socialistes, la tercera força política que més despesa té aquesta campanya és Esquerra Republicana de Catalunya. ERC es gastarà un total d'1,7 milions d'euros en la seva campanya a les municipals a tot Catalunya, dels quals 150.000 corresponen a la ciutat de Barcelona. A més, la federació de Barcelona aporta 450.000 euros més, de manera que la campanya de la capital catalana té un pressupost total de 600.000 euros.

Per la seva banda, el PP de Catalunya es gastarà en aquesta campanya uns 325.000 euros, tot i que aquesta xifra no inclou partides incorporades en el pressupost del partit a nivell estatal ni el pressupost destinat a la ciutat de Barcelona, que el partit no ha facilitat. El pressupost del PP català està distribuït per circumscripcions i, d'aquesta manera, la de Barcelona es gasta uns 210.000 euros -tot i que no s'hi inclou el que es destina a tanques i banderoles, que va a compte del PP estatal-, la de Lleida, uns 42.000 euros, la de Girona, uns 35.000 euros, i la de Tarragona, una quantitat semblant, tot i que fonts del PP no l'han pogut precisar.

El pressupost d'ICV-EUiA-EPM per a tot Catalunya és d'1,4 milions d'euros, mentre que la campanya de la candidata a l'Ajuntament de Barcelona, Imma Mayol, costarà 250.000 euros.

La llei orgànica de règim electoral general (Loreg) estableix un càlcul del límit de despeses electorals en funció del nombre d'habitants corresponents a les poblacions on aquests partits presentin llistes. CiU, amb 921 llistes, i el PSC, amb 774, s'acosten al mateix nombre d'habitants cobert electoralment, de manera que els seus límits són similars. Per la seva part, ERC presenta 747 llistes a aquestes eleccions, el PP, 545, i ICV-EUiA-EPM, 300.

Anar al contingut