Madrid

CiU i PNB s'uneixen a la petició del PSOE d'un gran pacte d'estat per l'ocupació

CiU i PNB s'han sumat a la petició del PSOE perquè tots els partits polítics i agents socials de l'estat arribin a un gran acord conjunt per consensuar fórmules de creació d'ocupació.

RedaccióActualitzat
Convergència i Unió el el PNB són partidaris, igual com el PSOE, que tots els partits polítics i agents socials arribin a un gran pacte d'estat per consensuar fórmules de creació d'ocupació. Totes dues formacions insisteixen al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que aquesta entesa és imprescindible, tot i les reticències del PP. Segons CiU i el PNB cal que l'executiu popular escolti l'oposició per sortir de la crisi.

"Ens sumem a aquesta petició de pacte d'Estat en matèria d'ocupació, reactivació econòmica i ajuda als autònoms i a les pimes", ha indicat el portaveu de CiU al Congrés, Jordi Jané.

Segons ha subratllat, cal "marcar un full de ruta compartit" per sortir de la crisi i generar ocupació. L'alternativa, segons ha alertat al PP, és que la política econòmica vagi "a batzegades".

Per la seva banda, Aitor Esteban, portaveu a la cambra baixa per part del PNB, ha reconegut "en una situació com l'actual és bo intentar avançar, fer pactes i intentar arribar a un acord. Però tampoc estic veient fins ara cap voluntat en aquest sentit".

Les declaracions dels portaveus dels partits nacionalistes arriben l'endemà que el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, va demanar a Rajoy un "gran pacte d'estat" i posar "el millor de cadascú" per sortir de la crisi.

Rubalcaba ha insistit als mitjans de comunicació que el PSOE està "disposat a dialogar" perquè "la situació és dramàtica i les perspectives dolentíssimes". "Crec que cal que ens asseiem en una taula i posem el millor de cadascú per provar si així aconseguim sortir d'aquesta dificilíssima situació que travessa el país", ha insistit.
Anar al contingut