Barcelona

CiU i ERC pacten "la retirada efectiva i la prohibició total" de les pilotes de goma a partir del 30 d'abril

El text pactat per les dues formacions afirma que aquesta data és un "termini tècnic" per decidir quines han de ser les "eines" que substitueixin els projectils. Després de l'acord, la diputada d'ERC Gemma Calvet ha anunciat que no donaran suport a la petició de cessament del director general de Mossos d'Esquadra, com han fet altres grups en les seves conclusions.

RedaccióActualitzat

A només trenta minuts del temps límit, CiU i ERC s'han posat d'acord. En el marc de la comissió parlamentària que estudia l'ús de les pilotes de goma, les dues formacions han pactat "la retirada efectiva i la prohibició total" dels projectils a partir del 30 d'abril de 2014. Els dos grups han afegit que aquesta data és un "termini tècnic" per decidir quines han de ser les "eines" que substitueixin aquest element.

Les dues formacions havien arribat a un acord per crear mecanismes de rescabalament a les víctimes, potenciar la mediació entre cossos de seguretat i ciutadania, i millorar la formació dels agents. La retirada de les pilotes, però, era el punt on les negociacions s'havien encallat.

Després de la signatura de l'acord, la diputada d'ERC Gemma Calvet ha anunciat que no donaran suport a la petició de cessament del director general de Mossos d'Esquadra, Manel Prat, petició que han inclòs altres grups en les seves conclusions.

Unes hores abans, en acabar la seva compareixença al Parlament, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, s'ha reunit amb els líders d'ERC, Oriol Junqueras i Marta Rovira. Tot i que no ha volgut fer declaracions, segons informa Catalunya Informació, Espadaler va trucar dimarts als republicans per mostrar el seu malestar pel fet que aquest grup condicionava no demanar el cessament de Prat a la retirada de les pilotes de goma.

Aquest divendres és quan es votaran les resolucions presentades pels grups dins la comissió que estudia els models de seguretat i ordre públic.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut