Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

CiU i ERC pacten allargar fins a final d'any la treva per evitar la pobresa energètica

El Parlament ha votat aquest dijous les resolucions finals del ple extraordinari sobre la pobresa. Cap proposta ha aconseguit el suport unànime de la cambra, però CiU i ERC han acordat allargar fins a finals d'any la treva per a les famílies que no puguin pagar l'aigua, la llum i el gas, però no s'ha aprovat condonar-ne el deute. També s'ha pactat una millora de les beques menjador.

Redacció Actualitzat

La votació final del ple extraordinari sobre la pobresa ha evidenciat la divisió a la cambra catalana. Per una banda, CiU i Esquerra han pactat moltes de les resolucions i, com a resposta, ICV-EUiA no ha volgut sumar-se a cap perquè les considera insuficients.

Un exemple és el gran acord que nacionalistes i republicans buscaven per ampliar el decret per evitar la pobresa energètica durant tot l'any, al qual no s'han sumat PSC ni ICV perquè exigien que hi hagués una partida pressupostària. Els vots de CiU i ERC han servit per aprovar la pròrroga fins a finals d'aquest 2014 de la treva per a les famílies que no poden pagar l'aigua, el llum i el gas, però no s'ha acordat que se'ls perdoni el deute.

En canvi, els dos partits majoritaris han acordat amb els socialistes millorar les beques menjador. D'aquesta manera, tots els infants de famílies en pobresa extrema tindran el 100% d'aquesta ajuda. Fins ara, els consells comarcals i grans ajuntaments havien denunciat que han de cobrir bona part d'aquestes beques perquè es deneguen fins i tot a famílies que compleixen els requisits davant la falta de liquiditat de l'administració.

CiU i ERC, aquest cop amb la CUP, han tirat endavant la resolució perquè les ordenances municipals no criminalitzin la pobresa. També es crearà una finestreta única per tramitar amb més rapidesa les ajudes socials, una mesura que reclamaven les entitats socials.

Una altra de les conclusions insta el govern a continuar amb la reforma d'impostos per distribuir millor la riquesa, però sense la concreció que reclamaven les entitats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut