Barcelona

CiU i ERC adverteixen Sevilla que rebutjaran "l'intent de consagrar per llei el 'cafè per a tothom'"

CiU i ERC han coincidit en el rebuig frontal a la proposta del ministre d'Administracions Públiques, Jordi Sevilla, d'aprovar una llei que reguli la relació entre l'Estat i les comunitats autònomes. Tant la federació com la formació republicana ho han vist com un "intent de consagrar per llei el 'cafè per a tothom' i més descafeïnat que abans". CiU ha equiparat el projecte a una "LOAPA 2" i n'ha fet coresponsable la Generalitat perquè, segons diu, ha claudicat davant l'executiu central. Des d'ERC, mentrestant, denuncien un intent d'harmonitzar les relacions entre l'Estat i les autonomies que no preveu "ni la Constitució".

Actualitzat
CiU i ERC comparteixen el rebuig al projecte de Jordi Sevilla, però els matisos són diferents. El portaveu de la federació al Parlament, Felip Puig, ha emmarcat la proposta en la "gran ofensiva antiautonòmica" que -diu- fa el govern central "amb la claudicació per errors i omissió" de la Generalitat. Puig també ha recordat al ministre que el nou Estatut "atorga a Catalunya una relació bilateral amb l'Estat".

El portaveu parlamentari d'ERC, Joan Ridao, també ha apel·lat a l'Estatut per dir que “preveu les tècniques i mecanismes” en funció dels quals s’han de desenvolupar les relacions bilaterals i multilaterals de la Generalitat amb la resta de l’Estat. “No és l’Estat el que ha de tutelar les autonomies”, ha puntualitzat. Ridao considera “innecessària” la nova llei i ha anunciat que ERC s’hi oposarà totalment.

En nom del govern de la Generalitat, la consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha demanat al ministre Sevilla que "tingui en compte l'opinió de l'executiu català" a l'hora d'elaborar la llei. Tura ha confirmat que hi ha hagut contactes amb el ministre en els quals Sevilla ha informat de la voluntat de tirar endavant la norma. Tura, que ha exercit de portaveu del govern, ha dit que la llei "podria arribar a ser positiva" si "modernitza" les relacions entre l'Estat i les autonomies.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut