Eleccions al Parlament

CiU i el PSC fan aquest dijou i divendres l'exhibició de força definitiva al Palau Sant Jordi

Convergència i Unió menysté els fitxatges de consellers anunciats per José Montilla si acaba sent president, i el candidat del PSC vincula la trajectòria d'Artur Mas als padrins que ha tingut. Fora de retrets, aquest matí de dijous s'han plantejat propostes d'economia, ecologia, i la prohibició del debat cara a cara ha arribat al Suprem de mans del PSC. Tot plegat, a les portes de la "batalla del Palau Sant Jordi", en què PSC i CiU competeixen aquest dijous i divendres per veure qui porta més gent al pavelló esportiu amb més capacitat de Catalunya.

Actualitzat
El cap de llista de CiU, Artur Mas, menysté els fitxatges que ha anunciat Montilla per al seu futur govern: "En Castells ha dit que plegava perquè quan el seu partit, el PSC, havia de triar entre el PSOE i Catalunya, triava el PSOE. I al senyor Mascarell el van fer fora ells mateixos perquè era conseller de Cultura en el govern de Pasqual Maragall i el van fer fora. Si resulta que ara els dos grans triomfs són un que ha dit que se'n va perquè el seu partit no defensa Catalunya i l'altre que el van fer fora en el seu moment, doncs dóna una sensació, com a mínim, d'una certa perplexitat i de debilitat".

I el candidat del PSC, José Montilla, sosté que el president espanyol, Rodríguez Zapatero, no ve a fer promeses aquest dijous al Sant Jordi. En declaracions a "El matí de Cataluna Ràdio", Montilla ha dit que creu que cal anar del braç amb el govern espanyol per superar la crisi: "Jo no espero promeses, no li he demanat específicament res més enllà de continuar lluitant contra la crisi econòmica, sumant esforços. Aquesta crisi és tan greu que nosaltres sols no ens en sortirem. Ens en sortirem amb Espanya. I Espanya amb la resta d'Europa. Espanya sola tampoc se'n sortirà". Just avui, Montilla ha portat al Suprem un recurs contra la prohibició del cara a cara amb Artur Mas.

El cap de llista d'Esquerra Republicana, Joan Puigcercós, veu perillar els serveis de sanitat si no millora el finançament: "Si no hi ha un canvi de les relacions Catalunya-Espanya haurem de retallar molt en àmbits com el de la salut perquè estem mal finançats".

La candidata del PP, Alícia Sánchez-Camacho, carrega contra els partits que promouen l'allunyament amb Espanya: "Tots aquells que volen atacar Espanya s'equivoquen. perquè el que volen els catalans és tornar a reforçar els llaços amb Espanya, tornar a recuperar la drecera de recuperació de fortalesa".

I el candidat d'Iniciativa-Esquerra Unida, Joan Herrera, ha demonitzat avui el projecte de transvasament del Roine que planteja CiU: "Aquells que estem compromesos amb el medi ambient estem convençuts que aquest país no permetrà que l'aigua sigui gestionada seguint la lògica del negoci, com planteja CiU".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut