Madrid

CiU guanyaria les eleccions sense majoria absoluta a Catalunya, segons l'enquesta del CIS

La federació nacionalista obtindria entre 63 i 64, lluny dels 68 representants necessaris per tenir majoria absoluta, segons l'enquesta electoral del Centre d'Investigacions Sociològiques.

RedaccióActualitzat
CiU guanyaria les eleccions el 25-N però no aconseguiria la majoria absoluta, segons una enquesta electoral que publica el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). La federació nacionalista obtindria entre 63 i 64 diputats del total de 135 que conformen el Parlament, segons el CIS, que els situa lluny dels 68 representants necessaris per tenir majoria absoluta.

Aquests resultats donats pel CIS, que depèn del ministeri de presidència del govern espanyol, difereixen dels que ha donat l'estudi del Centre d'Estudis d'Opinió, que sí dóna la majoria absoluta a CiU i que situa el PP com a segons força per la forta patacada del PSC. Cal tenir en compte que el baròmetre del CEO té en compte factors com el vot ocult o la incorporació de nous votants basant-se en dades històriques i, per tant, dóna uns resultats ponderats. Aquest no és el cas de l'estudi del CIS, fet que ajuda a entendre la divergència de resultats

En canvi, tornant a l'enquesta del CIS, el PSC, quedaria com a segona força amb 19 diputats i el PP, entre 16-17.

Pel que fa a ERC, aconseguiria 17 escons, ICV-EUiA 11, Ciutadans 7 i, finalment, Solidaritat es quedaria amb 1.

Tots dos estudis han sortit publicats abans que aquest dijous a la mitjanit es doni el tret de sortida de la campanya electoral.

L'actual Parlament està format per CiU, amb 62 diputats; el PSC, amb 28; el PP, 18; els ecosocialistes (ICV-EUiA) i ERC, 10; Solidaritat, 4 i Ciutadans, 3.

El PP cau 8,7 punts des del 20-N i el PSOE s'estanca

El mateix baròmetre també pregunta sobre intenció de vot a tot l'estat espanyol i mostra que el PP cau 8,7 punts, mentre que el PSOE s'estanca des dels resultats de les generals celebrades aviat farà un any, el 20 de novembre del 2011.

Els populars baixen set dècimes en estimació de vot respecte al baròmetre del mes de juliol i obtenen un 35,9%. Per la seva banda, els socialistes han baixat una dècima des del 20-N i 1,3 punts respecte a l'anterior sondeig.
Anar al contingut