Barcelona

CiU firmarà el pacte anticrisi tot i ser "insuficient" i ERC "molt probablement" també

Convergència i Unió firmarà el pacte de Zurbano, el paquet de mesures econòmiques amb què el govern espanyol pretén fer front a la crisi. El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha anunciat que el seu grup votarà a favor del decret llei que el Consell de Ministres aprovarà divendres. Just abans de Setmana Santa, CiU s'havia mostrat contrària al paquet de mesures que proposava el govern espanyol però, després de les últimes converses amb la ministra d'Economia, Duran i Lleida ha considerat que, tot i ser encara "insuficients", ja van en la línia de Convergència i Unió.

Actualitzat
El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha anunciat que el seu grup votarà a favor del decret llei de mesures contra la crisi que el Consell de Ministres aprovarà divendres, i l'ha considerat "necessari però insuficient".

Duran, que aquest dimarts ha visitat Sant Feliu de Llobregat per mantenir una reunió amb empresaris de la comarca del Baix Llobregat, ha explicat que CiU ha mantingut converses amb el govern espanyol els últims dies, i que ell mateix va parlar aquest dilluns amb la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado.

El líder d'UDC, que no ha descartat cap nou contacte abans de divendres, ha deixat clar que els continguts del decret es queden curts, tot i que van en la bona direcció: "No són el que havíem plantejat en el context del pacte de Zurbano, però el que està inclòs està en la línia del que nosaltres havíem proposat".

Ha constatat, a més, que bona part dels continguts provenen de propostes de CiU. "Tot i que es necessiten mesures més contundents, votarem a favor del decret llei, esperant que la lletra confirmi les negociacions", ha afegit.


ERC donarà suport "molt probablement" al decret anticrisi perquè no resulta "ofensiu"

El portaveu parlamentari d'ERC, Joan Ridao, ha assegurat que la seva formació donarà suport "molt probablement" al decret "anticrisi" que el govern espanyol aprovarà divendres que ve perquè no conté "res d'ofensiu ni de negatiu", tot i que és "clarament insuficient" i ignora el nucli dur de reformes estructurals que necessita l'economia espanyola.

En roda de premsa al Congrés, Ridao ha lamentat que el govern "no entén que pactar és transigir" i no pot demanar simplement a l'oposició "un aval, coartada o xec en blanc". "No hem assistit a un pacte anticrisi", ha denunciat el dirigent republicà, que ha assegurat que no es pot parlar d'"acord de Zurbano" perquè l'executiu només ha acceptat "cosetes" de l'oposició, i no propostes de calat.

Tot i això ha valorat positivament les propostes de préstecs directes de l'ICO i els incentius a la rehabilitació, tot i que dubta que generin els 350.000 llocs de feina que assegura el govern.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut