Barcelona

CiU fa una crida "rotunda i sense complexos" a favor del "sí"

Convergència i Unió ha començat la seva campanya amb un sopar amb militants al pavelló de l'Illa Diagonal de Barcelona, amb parlaments d'Artur Mas i Josep Antoni Duran Lleida. Allà han començat a demanar el "sí" amb el seu eslògan "1979 o futur? Sí a l'Estatut, sí a Catalunya". En la seva intervenció el president de la coalició, Artur Mas, ha dit que faran una campanya des de l'oposició, però desacomplexada i rotunda a favor del "sí" perquè aquest Estatut és el futur de Catalunya.

Actualitzat

El president de Convergència i Unió, Artur Mas, ha assegurat que la coalició no té por que el "sí" a l'Estatut el pugui capitalitzar l'actual govern de la Generalitat i en aquest sentit ha dit que podrien haver aturat el procés en diverses ocasions. Però el "sí" de CiU al nou Estatut, ha dit Mas, és rotund i sense complexos perquè "els triomfadors del 'sí' seran la gent i el futur de Catalunya". El líder nacionalista ha afirmat que amb el nou text estatuari Catalunya aconsegueix el nivell d'autogovern més alt de tots els països sense estat d'Europa.

Artur Mas ha dit que a la tardor serà el moment d'avaluar el pacte que ha governat la Generalitat, però ara es més important aconseguir el "sí" per a l'Estatut, perquè dir "no" és quedar-se amb l'actual. Un estatut actual que ha definit com un bon instrument "que ha quedat obsolet". El líder de CiU ha afegit que el nou Estatut no és "de la Moncloa", sinó l'Estatut de Catalunya, "el futur de Catalunya". Per això ha afirmat que cal la màxima participació i ha assegurat que faran una campanya "des de l'oposició, però desacomplexada i rotunda a favor del 'sí', de Catalunya i del seu futur".Segons Mas, "no és el moment de fer escarafalls", "no podem perdre aquesta oportunitat", malgrat que ERC, amb la seva política de "terra cremada", intenta convèncer que "potser en vindrà una altra".

Duran i Lleida

En el primer discurs de la nit, Duran ha acusat ERC d'"enganyar" especialment la gent jove, ja que el 'no' que predica suposa "quedar-nos amb l'Estatut de 1979", que "hipoteca molt més els joves" que el nou Estatut. Duran ha alertat que una hipotètica victòria del 'no' "seria el millor obsequi que podríem fer a l'espanyolisme més ranci", per la qual cosa ha demanat al poble català que el 18 de juny es bolqui pel "sí" per a "respondre aquells que no desitgen que el nostre poble tingui més autogovern".  El secretari general de la federació nacionalista ha afirmat que "l'única força política que no ha desitjat des del primer dia que la nostra nació no tingui un nou Estatut és el PP", que és "la mateixa gent, amb cares diferents, que el 1979 no volia l'Estatut avui vigent".


ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut