Barcelona

CiU escalfa la precampanya amb un documental contra el tripartit titulat "ConfidencialCat"

A dos dies de l'inici formal de la campanya electoral, Convergència i Unió està decidida a escalfar la cursa cap a les urnes. El programa "Els matins" de TV3 ha tingut accés al DVD ConfidencialCat, del qual la federació nacionalista repartirà diumenge un milió d'exemplars amb els diaris. Amb el subtítol "Quan el preu de la lluita pel poder és un país", la federació descriu el pacte tripartit com una conspiració i una de les èpoques més fosques de Catalunya, fruit de la decisió d'Esquerra després de fer comèdia negociant amb CiU.

Actualitzat

El vídeo fa una repassada absolutament negativa de la legislatura, i es mostra especialment crític amb Josep-Lluís Carod-Rovira per la seva entrevista amb ETA, que qualifica d'irresponsable i deslleial. També es recullen els fets del Carmel, l'incident del 3% o els intents de Maragall de canviar el govern. El repàs culmina amb l'expulsió d'Esquerra del govern pel canvi d'opinió dels republicans respecte al referèndum de l'Estatut.

Però els principals atacs, protagonitzats per la veu en off i declaracions de dirigents de Convergència, van dirigits fonamentalment a un dirigent polític, el que se situa darrere de les principals crisis: José Montilla. El vídeo acusa el presidenciable del PSC de ser l'autèntic arquitecte del tripartit, d'haver paralitzat la negociació de l'Estatut o d'haver-lo negociat a la baixa, entre altres coses.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut