Barcelona

CiU demana participació i crida a "omplir les urnes" el proper 25 de maig

Actualitzat

CiU demana participació a les urnes per guanyar suports a la consulta del 9 de novembre. Com a bon usuari de les xarxes socials, l'economista Ramon Tremosa ha fet un tuit en l'acte d'obertura de la campanya de les eleccions europees en què ha afirmat: "hem demostrat que sabem omplir els carrers, ara ens cal omplir les urnes". La federació nacionalista es marca com a objectiu traslladar als col·legis electorals les grans mobilitzacions sobiranistes de les dues darreres diades.

Davant d'unes previsions de participació més aviat baixes, Tremosa ha dit al programa "2324" que "els catalans hauríem de fer molt més nostres aquestes eleccions" i ha destacat que, durant la passada legislatura, s'han aconseguit fites com el corredor mediterrani o la creació de la unió bancària.

A part de Tremosa, en un acte d'inici de campanya amb constants crits d'"Independència", també han intervingut el candidat d'Unió en la llista de Coalició per Europa, Francesc Gambús; l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i el president de la Generalitat, Artur Mas.

Examen a la gestió de Mas

El lema de la campanya és "Guanyem-nos Europa", una declaració d'intencions de la voluntat de sumar suports internacionals a la consulta, així que Tremosa combinarà missatges d'àmbit més econòmic -aquest mateix dijous ha dit que lluitarà contra la "Discriminació de l'Estat cap al Prat"- amb la reivindicació de la consulta a Europa, primer punt del programa electoral.

Amb tot, CiU és conscient que les eleccions europees s'interpretaran també un termòmetre del suport popular al procés sobiranista i un examen a la gestió d'Artur Mas.

Amb l'aspiració de mantenir els dos eurodiputats de la legislatura anterior, CiU es presenta amb la cara ja coneguda de Tremosa (CDC), acompanyat de Francesc Gambús, que agafa el relleu de Salvador Sedó i va com a número 3 en representació d'Unió, darrere d'Izaskun Bilbao (PNB).

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut