Vic

CiU de Vic vol que la UE opini sobre els criteris de l'empadronament

L'executiva de CiU a Vic no està disposada a donar per tancat debat sobre l'empadronament dels immigrants "sense papers". Membres de la direcció local de la federació demanaran a la Unió Europea si comparteixen els criteris de l'advocacia de l'Estat, que ha dictaminat que s'ha d'empadronar tothom, tingui la residència legal o no. Els càrrecs locals han mirat cap a Europa l'endemà que es fes pública l'opinió de l'Estat i després que l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), ha anunciat que acatarà la decisió, encara que no la comparteixi.

Actualitzat
La federació local de Convergència i Unió a Vic consultarà a la Unió Europa si els criteris del govern espanyol sobre l'empadronament d'immigrants irregulars s'adeqüen a la legalitat. L'anunci arriba després que l'alcalde de la ciutat osonenca hagi dit en una compareixença aquest dijous al matí que acata però no comparteix que inscriure immigrants "sense papers" al padró sigui il·legal.

Membres de l'executiva local de Convergència i Unió a Vic exerciran el dret de consulta a la Unió Europea per saber si Europa comparteix els criteris de l'advocacia de l'Estat sobre la polèmica normativa de l'empadronament d'immigrants irregulars.

També dins de l'executiu vigatà, on governen CiU, PSC i ERC, els regidors socialistes han anunciat que aplicaran els criteris de l'advocacia de l'Estat.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut