CiU, C's i PP insten la Síndica de Greuges de Barcelona a actuar vers la convocatòria de l'Audiència Pública de pressupostos

ACN Barcelona.-Els portaveus dels grups municipals de CiU, Ciutadans i PP a l'Ajuntament de Barcelona han demanat a la Síndica de Greuges, Maria Assumpció Vilà, que intercedeixi en la convocatòria de l'Audiència Pública dels pressupostos del 2017, celebrada el dia 30. Joaquim Forn, Paco Sierra i Àngels Esteller han enviat una carta conjunta a Vilà instant-la a actuar perquè asseguren que el govern de Colau ha incomplert la normativa de participació ciutadana pel fet d'haver anunciat l'acte públic amb quatre dies hàbils d'antelació, en lloc dels 15 que estableix el reglament. Segons els portaveus, això ha suposat una "flagrant vulneració" del dret dels veïns a participar en l'elaboració dels pressupostos, i asseguren que es tracta d'una situació "inadmissible".

Al seu escrit, els portaveus de les tres formacions recorden que Ada Colau va signar el Decret d'Alcaldia per iniciar el procés d'aprovació dels pressupostos, fet que comporta la convocatòria d'una Audiència Pública per a què els veïns puguin fer aportacions. En aquest sentit, senyalen que el reglament de Participació Ciutadana fixa que aquest acte s'ha de convocar amb publicitat i antelació, i s'estableix de forma preceptiva que calen un mínim de 15 dies de marge. Al mateix temps, la normativa indica que cal obrir un espai a internet per a què els ciutadans puguin fer aportacions.La carta dels tres grups polítics remarca que aquestes dues qüestions s'han infringit perquè la convocatòria de l'Audiència Pública es va anunciat el 23 de novembre, de manera que hi havia quatre dies hàbils d'antelació. Pel que fa a l'espai d'internet, asseguren que no es va habilitar cap lloc per a què la ciutadania pogués formular propostes o suggeriments. Segons els portaveus, aquests fets suposen "una vulneració clara del dret fonamental de participació ciutadana que ha d'inspirar tota actuació municipal". Alhora, indiquen que és una situació que "va més enllà d'una simple irregularitat formal, com s'ha considerat a l'informe emès per la Secretaria General el 30 de novembre". Per tot plegat, demanen a Vilà que intercedeixi per prendre les decisions "que consideri oportunes".

Anar al contingut