Madrid

CiU condiciona el suport als pressupostos del 2007 al fet que incorporin el que ja van pactar en l'Estatut

El president de CiU i candidat a la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que el suport del seu partit als pressupostos generals de l'Estat per al 2007 estarà condicionat al fet que s'incorpori "el que ja s'ha pactat" a l'Estatut. Ha afirmat que "quan veiem si tot el pactat hi és, posarem sobre la taula alguna cosa més". Mas no ha volgut especificar a què es referia amb això. Respecte al traspàs de les competències de l'aeroport del Prat, el president de CiU ha dit que després de les eleccions de l'1 de novembre se centraran en aquest tema.

Actualitzat

Artur Mas ha explicat que tot i que durant la negociació de l'Estatut no es va tractar la qüestió del traspàs dels aeroports, "aquest tema el tenim situat en el primer àmbit de la nostra agenda política, que no sortís a l'Estatut no vol dir que hi hàgim renunciat", ha subratllat. Ha deixat clar que després de les eleccions del pròxim 1 de novembre "posarem èmfasi en aquest punt" i ha advertit que moltes autonomies faran el mateix.

Mas ha criticat l'actual model de gestió aeroportuari, que ha qualificat d'"absolutament antiquat" i a les "antípodes de la modernitat" i considera que en aquest tema no només és culpable el govern. Segons Mas, el govern no es va atrevir a canviar el model perquè no en tenia un altre d'alternatiu i precisament "aquest és el problema, que ningú ha pensat un model de gestió aeroportuària diferent de l'actual".

El president de CiU ha comparat Espanya amb els països de la UE i ha considerat que "som els últims de la classe" i s'ha preguntat quin sentit té que un govern tingui competències molt altes en molts assumptes i "no pugui intervenir en una cosa que té al costat i en què s'hi juga tant com és una infraestructura aeroportuària".

Anar al contingut