Barcelona

CiU buscarà en l'executiva de dilluns una posició comuna sobre les consultes independentistes

Artur Mas i Antoni Duran i Lleida es trobaran dilluns a la comissió executiva nacional de la federació (CENF) de CiU de dilluns, on buscaran una posició comuna sobre les consultes independentistes. S'intentarà que de la reunió en surti "un missatge conjunt reforçat i unànime". Més d'una desena de municipis s'han afegit ja a l'onada de referèndums sobre la independència.

Actualitzat
Tot i que ja existeix una posició comuna a la federació, durant els últims dies s'ha pogut observar que no tots els representants de CDC i Unió compartien el nivell d'entusiasme pel resultat de la consulta. El secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, va dir que Unió i CiU no impulsarien aquestes consultes perquè "no han estat mai independentistes". En canvi, el president de CiU, Artur Mas, va afirmar que el seu partit "acompanyarà" les consultes que es convoquin, tot i que no les impulsarà.

Davant d'això, fonts del partit han destacat que aquest dilluns es buscarà una posició unànime i "reforçada". Des d'Unió s'han sentit veus que diuen que al partit no hi ha preocupació pels referèndums en si, sinó "pel fet que el que preocupi sigui fer consultes que no porten a res i no altres assumptes com la crisi econòmica". De fet, a la reunió del comitè de govern d'Unió del passat dilluns diversos polítics no es van mostrar conformes amb el fet que les consultes centrin l'atenció, perquè, segons ells, això porta a un segon nivell d'atenció altres assumptes més urgents, com el finançament local.  

Josep Maria Pelegrí va advertir als seus homòlegs de Convergència que "seria un greu error competir per ser més nacionalista que un altre'. A més, va insinuar que aquest debat polític independentista beneficia més a ERC que a CiU, i que això és així a un any de les eleccions al Parlament.

Des del moment en què es va convocar el referèndum d'Arenys de Munt, CiU ha subratllat que per a ells el més important ara mateix és la crisi econòmica. Tot i això, els partits no nacionalistes, principalment el PP i el PSOE, han acusat CiU i han criticat la seva "deriva radical" després que el passat diumenge fossin a Arenys el dirigent de CDC, Àngel Colom, la senadora de CiU Montserrat Candini i l'exconseller Agustí Bassols (Unió).
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut