Barcelona

CiU aplaudeix la "digna" i "necessària" decisió de Maragall i veu en Montilla un "bon candidat"

L'anunci que Pasqual Maragall no es presentarà a la reelecció en les properes eleccions previstes per la tardor no ha deixat indiferent el principal grup de l'oposició. Des de CiU, s'ha aplaudit la decisió de Maragall, que ha estat qualificada de "digna" i "necessària", i s'ha valorat el presumible candidat del PSC en els propers comicis, José Montilla, com un bon contrincant. Ho ha dit el secretari general, Duran Lleida, mentre que el president de la federació, Artur Mas, ha assegurat que la decisió de Maragall és "un servei al país i al seu partit". Mas, però, ha retret que l'anunci "arriba tard".

Actualitzat

Després d'escoltar la declaració institucional del president de la Generalitat, Pasqual Maragall, el cap de l'oposició, Artur Mas, ha evitat valorar la possibilitat que Montilla es presenti com a nou cap de llista, encara que sí que ha recalcat que "mai utilitzarem en cap sentit el lloc de naixement de ningú". Segons Mas, tot aquell que es pugui presentar a la presidència de la Generalitat, "hagi nascut on hagi nascut, es mereix tot el nostre respecte", en referència al primer secretari del PSC, nascut a Iznájar (Còrdova) però arrelat durant dècades a Catalunya.

Sobre la decisió de Maragall de renunciar a presentar-se a les pròximes eleccions, Mas ho ha qualificat de "servei al país i al seu partit", tot i això, li ha retret que l'anunci arriba una mica tard.

La resposta de Duran

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran Lleida, ha declarat que la renúncia de Maragall a repetir com a candidat és "un anunci digne i que correspon a la voluntat de deixar passar una altra gent. Feia falta revelar qui seria el candidat socialista, s'havia de resoldre com més aviat millor. Maragall fa bé de resoldre-ho abans de veure's amb el president del govern", ha dit Duran en al·lusió a la reunió prevista per demà a Madrid entre el president català i José Luis Rodríguez Zapatero.

Per Duran, "tan bon candidat" seria Maragall com el primer secretari del PSC, José Montilla, perquè "tots dos són molt respectables i molt potents". I ha afegit: "Hem de ser conscients que davant tindrem un bon candidat. No em fa por cap dels dos, però tots dos són molt potents".

El líder nacionalista també s'ha referit a la trajectòria política de Maragall, que l'ha alabat: "té suficient full de serveis per poder estar orgullós. Ha estat l'alcalde de la ciutat de Barcelona, ha estat president de la Generalitat i ha estat el president en el moment en què s'ha fet l'Estatut", ha conclòs Duran.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut