Barcelona

CiU, amb 15 regidors, pren l'Ajuntament de Barcelona al PSC

CiU ha estat la formació més votada a l'Ajuntament de Barcelona amb 15 regidors, a sis de la majoria absoluta. Aquests resultats, amb el 100% escrutat, suposen 3 representants més que en els comicis anteriors. El PSC perd 3 representants i n'obté 11. Els segueix el PP amb 8 regidors, 1 més que ara fa quatre anys. ICV-EUiA en sumaria 5, un més, mentre que la coalició formada per ERC, Reagrupament i Democràcia Catalana en perd 2 i es queda amb 2 representants al consistori de la capital catalana.

Actualitzat
La participació s'ha situat en prop del 53%, més de tres punts percentuals per sobre de les passades eleccions. L'abstenció ha estat del 47%, tres punts per sota del 2007. Els vots nuls han passat del 0,52% a l'1,74%. Els vots en blanc han crescut gairebé mig punt, fins al 4,5%.

El PSC perd l'hegemonia a Barcelona

El convergent Xavier Trias ha aconseguit que la seva candidatura sigui la més votada a l'Ajuntament de Barcelona. CiU millora així els resultats de les passades eleccions amb un 3% més de vots, que s'han traduït en tres regidors més fins a un total de 15. CiU acaba així amb 32 anys de domini del PSC a la capital catalana i per primera vegada controla banda i banda de la plaça Sant Jaume.

Tot i haver sortit enfortit després d'haver superat Montserrat Tura en les primàries, el candidat del PSC, Jordi Hereu, no ha pogut revalidar els 14 regidors dels comicis anteriors i s'ha quedat amb 11. La seva formació ha passat de prop del 30% dels vots el 2007 al 22% en aquestes eleccions.

Alberto Fernández Díaz, del PP, millora els resultats i passa de 7 a 8 regidors. En percentatge això es tradueix en un 17% dels vots, un 1,6% més que en les eleccions anteriors.

Pel que fa a ICV-EUiA, el seu candidat, Ricard Gomà, tot i formar part del govern municipal, ha pogut no només revalidar, sinó millorar els seus resultats. La formació ecosocialista ha aconseguit cinc regidors, un més que el 2007. Això equival a un 1% més dels vots. 

Unitat per Barcelona, la coalició formada per ERC, Reagrupament i Democràcia Catalana, ha obtingut 2 regidors, és a dir, 2 menys que els que va obtenir Esquerra fa quatre anys. Això suposa una pèrdua d'un 3% dels sufragis.

Formacions com les CUP (1,95%), Ciutadans (1,94%), Ciutadans en Blanc (1,67%), Solidaritat (1,12%), Plataforma per Catalunya (0,56%) o Unió Progrés i Democràcia (0,24%) no han aconseguit prou suport i s'han quedat fora del consistori de la capital catalana.

Les votacions per districtes

A Ciutat Vella, la formació més votada ha estat el PSC (23,5%) seguida molt de prop per CiU (22,7%). El PP és la tercera força gairebé empatada amb ICV-EUiA. La coalició Unitat per Barcelona ha assolit el 5,8% dels vots. 

A l'Eixample, CiU ha estat el partit més votat, amb gairebé el 36% dels vots. A gairebé 20 punts de diferència s'ha situat el PSC, seguit a poca distància del PP. ICV-EUiA ha sumat un 10,4% dels vots i la coalició Unitat per Barcelona n'ha obtingut un 6%.

A Gràcia, CiU també ha estat el partit més votat, amb un 32% dels sufragis, el doble que el PSC. Iniciativa se situa en aquest districte com la tercera força, seguida del PP, amb prop del 12% dels vots, i Unitat per Barcelona, amb un 7,6%.

A Horta-Guinardó, els socialistes han estat els més votats, amb prop del 27% dels sufragis. La segona és CiU amb un 22% dels vots; el PP amb un 17%, ICV amb un 11% i Unitat per Barcelona un 5,5%.

A les Corts, la formació més votada ha estat CiU, amb un 37% dels vots. La segona, a diferència d'altres districtes, ha estat el PP, amb un 21%, seguida del PSC, amb un 16,6%, ICV amb un 6,6% i Unitat per Barcelona amb un 4,7%. 

A Nou Barris, els socialistes són els més votats, amb un 34%, seguida a 13 punts del PP i CiU, amb 15,6%. ICV-EUiA augmenta la participació fins prop del 10% i Unitat per Barcelona baixa fins al 3,6%.

A Sant Andreu, el PSC ha estat el més votat, a set punts de CiU. La tercera força és el PP amb un 16%, ICV amb un 1% i Unitat per Barcelona amb un 5,7%.

A Sant Martí, els socialistes han estat la formació més votada, amb un 26% dels sufragis. La segona ha estat CiU, amb un 22%, i la tercera el PP, amb prop del 17%. ICV n'ha obtingut un 11,7% i Unitat per Barcelona, un 5,8%.

A Sants-Montjuïc, el PSC i el CiU han obtingut resultats molt similars. El PP és la tercera força amb un 15,5%, seguida d'ICV amb un 11,6% i Unitat per Barcelona amb un 6,7%.

A Sarrià-Sant Gervasi, CiU ha estat indiscutiblement la formació més votada, amb un 48% dels vots. La segueix el PP amb un 22% i, a molta distància, el PSC, amb un 9,6%. ICV-EUiA n'ha obtingut el 5% i Unitat per Barcelona, el 3%.
Anar al contingut